ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απεγκλωβίστηκαν ακόμη τρεις οικογένειες στην Αλόννησο

απεγκλωβίστηκαν-ακόμη-τρεις-οικογέν-598424

Απεγκλωβίστηκαν χθες στην Αλόννησο και οι τελευταίες οικογένειες που ήταν αποκλεισμένες στο Γέρακα. Με τη βοήθεια των δύο μεγάλων φορτωτών του στρατού η δημοτική αρχή κατάφερε να φτάσει στις οικογένειες, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ενημέρωσε ότι τα συνεργεία εργάζονταν και χθες πυρετωδώς και προσπαθούσαν στη συνέχεια να φτάσουν σε τρεις κτηνοτρόφους στην περιοχή Διάσελο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις στάνες τους.

«Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα, και αύριο Πέμπτη ο στρατός θα αποχωρήσει» ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή έδινε έμφαση στον αποχιονισμό των σχολείων, και σήμερα όλοι οι μαθητές, εκτός του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, θα επιστρέψουν στις αίθουσες και θα παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

«Τα σχολεία βρίσκονται όλα σε καλή κατάσταση. Η θέρμανσή τους λειτουργεί κανονικά, ενώ οι όποιες ζημιές υπήρχαν αποκαταστάθηκαν» είπε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, ο καθαρισμός των δρόμων στο νησί συνεχίζεται, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν ελέγχους και αποκαθιστούν τις ζημιές.

«Παντού στο δήμο γίνονται εργασίες αποχιονισμού και αποκαταστάσεις στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η εικόνα στην Αλόννησο βελτιώνεται» ανέφερε ο δήμαρχος.

Το χιόνι ωστόσο παραμένει αρκετό αφού εκατέρωθεν των οδών έφτανε τα 60 εκατοστά. Τα συνεργεία συνέχιζαν τον καθαρισμό μικρών δρόμων και πεζοδρομίων.

Να επισημανθεί ότι η δημοτική αρχή Αλοννήσου έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του δήμου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έγκριση του γραφειοκρατικού κομματιού για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία. Η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σε κανονικούς ρυθμούς η Σκόπελος

Στην καθημερινότητά της επέστρεψε η Σκόπελος. Ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή απεγκλώβισε τα μηχανήματα του στρατού. Για τη διαδικασία των αποζημιώσεων είπε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή των ζημιών που θα δηλωθούν.

Ο χιονιάς άφησε πίσω του πολλά προβλήματα και στο Νεκροταφείο της Σκοπέλου όπου πολλά δέντρα υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν μνήματα και να υποστούν μεγάλες ζημιές.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου