ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απεγκλωβίστηκαν τρεις οικογένειες στην Αλόννησο

απεγκλωβίστηκαν-τρεις-οικογένειες-σ-599170

Στους απεγκλωβισμούς οικογενειών και τον αποχιονισμό για πολλοστή μέρα εργάστηκε και χθες ασταμάτητα η Αλόννησος, η οποία παλεύει νυχθημερόν να ξαναβρεί την καθημερινότητά της και να μαζέψει τα «συντρίμμια» που άφησε πίσω του ο χιονιάς.

Η δημοτική αρχή απεγκλώβισε το πρωί τρεις οικογένειες στον Άγιο Δημήτριο και τις Βαμβακιές, οι οποίες ήταν καλά και όλο αυτό το διάστημα ήταν σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή. Οι οικογένειες μετακινήθηκαν σε άλλα σπίτια στο Πατητήρι από τα εξοχικά τους, στα οποία παρέμεναν αποκλεισμένες επί μέρες.

Η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι με τη βοήθεια των φορτωτών του στρατού σήμερα θα καταφέρει να φτάσει και στις άλλες τέσσερις αποκλεισμένες οικογένειες στο Γέρακα και στο Διάσελο, όπου το χιόνι είναι στο 1,5 μέτρο και δεν υπάρχει ρεύμα. Οι οικογένειες είναι καλά στην υγεία τους, καθώς η δημοτική αρχή τις είχε ήδη επισκεφτεί διά θαλάσσης.

Τα συνεργεία του δήμου δούλευαν και χθες χωρίς σταματημό στον αποχιονισμό, τις απομακρύνσεις δέντρων, το καθάρισμα των αύλειων χώρων σχολείων, την αποκομιδή και μεταφορά του χιονιού, τις αποκαταστάσεις στις βλάβες της ΔΕΗ και στην υδροδότηση.

Αυτή τη στιγμή, ρεύμα και νερό έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, και συγκεκριμένα το Πατητήρι, η Παλιά Χώρα, η Βότση Αλοννήσου, ενώ η Στενή Βάλα είχε πρόβλημα με την υδροδότηση. Το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού, το βορειότερο, προς το Γέρακα, δεν είχε ούτε ρεύμα ούτε νερό, όμως εκεί διαμένουν λίγοι κάτοικοι.

«Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε περιοχές κοντά σε σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες με τους ίδιους ρυθμούς», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, κ. Πέτρος Βαφίνης.

Στο νησί οι δρόμοι είναι όλοι καθαροί, όμως εκατέρωθεν των οδών το χιόνι φτάνει γύρω στους 60-70 πόντους, ενώ ανοίχτηκε και ο παραλιακός δρόμος από Πατητήρι προς Στενή Βάλα, Καλαμάκι, Βαμβακιές και Άγιο Δημήτριο.

Ευτυχώς οι φόβοι για την επικράτηση έντονων βροχοπτώσεων και το ενδεχόμενο πλημμύρας διαψεύστηκαν.

Να επισημανθεί ότι οι οκτώ πυροσβέστες που είχαν σταλεί για ενίσχυση της Αλοννήσου επέστρεψαν Βόλο. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού συνεχίζει να εργάζεται στις κοπές δέντρων, καθώς εκτός από τα υφιστάμενα που έχουν προκαλέσει καταστροφές, καινούργια δέντρα που έχουν υποστεί ζημιές από το βάρος του χιονιού τις προηγούμενες μέρες, υποχωρούν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε χθες σε αντλήσεις υδάτων από αλιευτικό σκάφος, ενώ συνέβαλε και στη μεταφορά κτηνοτρόφου.

Συνεχίζει να δέχεται κλήσεις. Από την περασμένη εβδομάδα έχει συμβάλλει σε σχεδόν 100 περιστατικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου