ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής απήχηση του βραβευμένου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Σκοπέλου

διεθνής-απήχηση-του-βραβευμένου-φεστ-600449

Θεσμό αποτελεί για τη Σκόπελο το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» Dance festival GR, που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Αυγούστου στη Σκόπελο. Στο μεταξύ, γίνονται δεκτές, έως τις 20 Μαρτίου, οι δηλώσεις συμμετοχής στο www.dancefestival.gr.

Το βραβευμένο φεστιβάλ, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολυάριθμων φίλων του χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αποσπάσει πολύ σημαντική διάκριση. Συγκεκριμένα, αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards απέσπασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» με το Δήμο Σκοπέλου για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (DancefestivalGR).

Η τελετή απονομής των Best City Awards πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιριών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η Μαρία Ψαρρού, συν- ιδρύτρια του Πλέγματος, παρέλαβε το βραβείο για το φεστιβάλ.

Τα Best City Awards, η μεγάλη γιορτή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλη την ελληνική επικράτεια, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα και καλές πρακτικές που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προς τιμήν του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Όραμα των διοργανωτών, και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του, είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής, που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Παράλληλα το «Πλέγμα» υποδέχεται το 2017 με το ολοκαίνουριο website, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα τελευταία μας νέα και τους τρόπους υποστήριξης των δράσεων της εθελοντικής ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου