ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσπάθειες για απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στη Σκόπελο

προσπάθειες-για-απεγκλωβισμό-κτηνοτ-603709

Παραμένουν μεγάλα και δυσεπίλυτα τα προβλήματα και στην Σκόπελο μετά την θεομηνία που έπληξε το νησί με τις σφοδρότατες χιονοπτώσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η μη ηλεκτροδότηση του μεγαλύτερου τμήματος του νησιού, αφού χθες το βράδυ τα συνεργεία της ΔΕΗ που έχουν σταλεί από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν μέρος της μεγάλης ζημιάς και να δώσουν ρεύμα στην Χώρα, ενώ το υπόλοιπο νησί παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η νταλίκα που μετέφερε νέες κολώνες της ΔΕΗ δεν μπόρεσε να φτάσει στην Γλώσσα Σκοπέλου, όπου υπάρχει και η ζημιά, επειδή “δίπλωσε” από τον πάγο στον δρόμο Χώρας-Ελιος-Γλώσσας.

Μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η διακοπή της παροχή νερού σε όλο το νησί επειδή δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια που πάγωσαν και δεν βοηθά η χαμηλή πίεση.

Σήμερα στην Σκόπελο συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Στρατού, αλλά και ειδικών δυνάμεων που έχουν φθάσει από τον Βόλο, προσπαθούν με εκχιονιστικά μηχανήματα και πεζοπόρα τμήματα που ακολουθούν, να φθάσουν στις περιοχές Πύργος, Ράχες και Πευκιά όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι στις κτηνοτροφικές τους μονάδες από το περασμένο Σάββατο.

Ο δήμος Σκοπέλου χθες ζήτησε και κατάφερε με την συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας να απεγκλωβίσει δύο άτομα από την περιοχή Πευκιά.

Στην Σκόπελο σήμερα και έπειτα από πολλές ημέρες επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά το χιόνι είναι πάρα πολύ και έχει μετατραπεί σε πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα θερμόμετρα στην Σκόπελο, για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο, έχουν σήμερα θετικό πρόσημο και δείχνου, 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου