ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Σκόπελος και Αλόννησος

σε-κατάσταση-εκτάκτου-ανάγκης-σκόπελ-606909

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν να κηρυχθεί η Αλόννησος όπου δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και το χιόνι έχει φθάσει το ενάμισι μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το νησί βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. “Ο δήμαρχος κ. Βαφίνης δεν μπορεί να πλησιάσει το δημαρχείο να στείλει ένα email στο αρμόδιο υπουργείο για να γίνει η διαδικασία του αιτήματος όπως προβλέπεται” τόνισε χαρακτηριστικά. “Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να έλθει το ρεύμα και το νερό στο νησί. Αύριο το πρωί θα μεταβεί στο νησί κλιμάκιο της ΔΕΗ για να επισκευάσει τις βλάβες, γιατί οι ζημιές στο δίκτυο είναι μεγάλες. Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν σπάνε δένδρα, κυρίως πεύκα και κόβουν πέφτοντας τα καλώδια.

Στη Σκόπελο
Στη Σκόπελο το χιόνι έχει φθάσει το ένα μέτρο και συνεχίζει να χιονίζει, εκεί όμως υπάρχει για την ώρα ρεύμα. Οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδενός και το αλάτι ακόμη που ρίχνουν οι αλατιέρες γίνεται κρύσταλλος.Κλειστός παραμένει ο βασικός δρόμος του νησιού από την Χώρα Σκοπέλου προς το Ελιος, το Λουτράκι και τη Γλώσσα, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά ,σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι υπάρχουν Σκοπελίτες σε αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που είναι αποκλεισμένοι όπως και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πάνε στα ζώα τους. «Αυτή τη στιγμή και μετά από συνεννόηση με τον περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστό έχουμε βγάλει όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμους και κυρίως να υπάρξει επικοινωνία με Γλώσσα και Κλήμα».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητείται να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής.

Το χιόνι ειναι λιγότερο στη Σκιάθο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου