ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προοπτικές ανάπτυξης στη Σκιάθο

προοπτικές-ανάπτυξης-στη-σκιάθο-607335

Την αναγκαιότητα διατήρησης της τουριστικής ομοιομορφίας και θέσπισης πλάνου με ορίζοντα τριετίας, με το οποίο θα ορίζεται η τουριστική ταυτότητα του νησιού, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.

Με θετικό πρόσημο και αύξηση 10% έκλεισε η τουριστική σεζόν για το νησί της Σκιάθου, με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων να επισημαίνει, ωστόσο, ότι η τουριστική περίοδος «δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς, ενώ όλοι προσδοκούσαμε σε καλύτερα νούμερα».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης κατέγραψε σε σχετική ανακοίνωση τους στόχους που θέτει για μια καλύτερη τουριστική χρονιά. Ο ίδιος εκφράζει τον προβληματισμό του, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά είδαμε τη Σκιάθο να έχει τη χαμηλότερη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου».

Με ανάλογες σκέψεις αναλύει ο κ. Κουκουλάκης την αύξηση στους τουριστικούς δείκτες, η οποία προήλθε «κυρίως από τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο» και ερμηνεύεται από τον ίδιο ως «πλασματική», κυρίως τους δύο πρώτους μήνες, καθώς «πολύς κόσμος έτεινε να μετακινείται στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου εφόσον ο αριθμός κλινών της Σκιάθου είναι συγκεκριμένος και το νησί δε μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο ποσοστό κόσμου», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Στην ανακοίνωση – απολογισμό του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Σκιάθου κινήθηκε ορθά στην επιλογή εταιρείας διαχείρισης του marketing, πάγια θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, όπου σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής θα εκπονούσε σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, ενώ παράλληλα τονίζει ότι «τα σχέδια της Fraport, όσον αφορά την προσέλκυση νέων πτήσεων είναι ακόμα άγνωστα προς εμάς».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου «ίσως να είμαστε το μοναδικό τουριστικό μέρος της Ελλάδας όπου δεν υπάρχει ή δεν τηρείται καμία μορφή κανονιστικής για να υπάρχει κάποιο είδος τουριστικής ομοιομορφίας. Την ώρα που άλλα νησιά έχουν εκπονήσει κανονιστικές ακόμη και για τη διάρκεια του χειμώνα εμείς επιμένουμε στην αυθαίρετη δόμηση χωρίς πλάνο».

Ο κ. Κουκουλάκης σημειώνει, παράλληλα, ότι για να γίνουν βήματα προόδου είναι προαπαιτούμενη η γνώση των ειδικών. «Το να επιρρίπτουμε όλο το βάρος στον δήμο είναι η προφανής κι εύκολη λύση. Όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με τα δρώμενα του νησιού, καθώς επίσης όλες οι ενώσεις και οι σύλλογοι, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε συνεργασία με τον δήμο που θα δρα σαν ενωτική αρχή, καλώντας όλους τους συλλόγους, ενεργούς και μη, ώστε να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου