ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απογοήτευση στη Σκόπελο λόγω ΦΠΑ

απογοήτευση-στη-σκόπελο-λόγω-φπα-610631

Απογοητευμένοι δηλώνουν φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι της Σκοπέλου λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, η οποία ισχύει επί της ουσίας από σήμερα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος αγαθών και υπηρεσιών, σε μια περίοδο κατά την οποία το νησί παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ένα επιπλέον εξάμηνο.

«Δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτηρίζει την αύξηση του ΦΠΑ από 17 σε 24% ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι το επιπλέον κόστος θα πέσει στις πλάτες των καταναλωτών, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα πλήγμα και για τους επαγγελματίες του νησιού και κυρίως τους πληγέντες. «Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ εφαρμόζεται σε ένα νησί πληγωμένο, το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει μετά τη θεομηνία που σημειώθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο. Οι πληγέντες επιχειρηματίες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, και σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η αύξηση του ΦΠΑ» όπως επισημαίνει ο κ. Βασιλούδης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σκοπέλου υπενθυμίζει ότι το αίτημα που υποβλήθηκε στους κυβερνώντες για εξαίρεση του νησιού από την αύξηση του ΦΠΑ για έναν ακόμη χρόνο, δυστυχώς δεν εισακούστηκε «και το γεγονός αυτό είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για μας» επισημαίνει ο ίδιος.

Οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ αναμένεται να γίνουν σταδιακά αντιληπτές τις αμέσως επόμενες μέρες, με τον γ.γρ. του συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιάννη Προβιά, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των επαγγελματιών, οι οποίοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη φοροεπιδρομή των τελευταίων χρόνων και την πτώση τζίρου στις επιχειρήσεις του νησιού».

Διατυπώνοντας κοινές θέσεις, αγωνίες και σκέψεις που απασχολούν τους εκατό -και πλέον- πληγέντες επαγγελματίες του νησιού, ο κ. Προβιάς υπογραμμίζει ότι προκαλεί δυσαρέσκεια το γεγονός ότι η αύξηση του ΦΠΑ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία οι πληγέντες αναμένουν να υλοποιήσει τα υποσχεθέντα η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ζητούμενο παραμένει η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να δοθούν οι πολυπόθητες αποζημιώσεις από το κράτος.

Ο ίδιος επαγγελματίας χαρακτηρίζει «δίκοπο μαχαίρι» την αύξηση του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε κάθε περίπτωση, συνεπάγεται επιβάρυνση σε αγαθά και υπηρεσίες, για όλους. Κατά συνέπεια, η απογοήτευση και ο προβληματισμός κορυφώνονται εν αναμονή της επόμενης μέρας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου