ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικά μηνύματα για τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

θετικά-μηνύματα-για-τα-αεροδρόμια-νέα-631939

Αισιοδοξία και αύξηση κρατήσεων σημειώνονται σε αναπτυσσόμενα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, της Καλαμάτας, της Αράξου, του Ακτίου, της Σκύρου, της Καβάλας, της Πάρου και της Σάμου. Παράλληλα δε, σε αεροδρόμια όπως της Σκιάθου, όπου σημειώνεται αυξητική τάση στην κίνηση της θερινής περιόδου.

Στο μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στο Υπουργείο τουρισμού για τη νέα χρονιά, καθώς τα προμηνύματα των κρατήσεων από τις κύριες αγορές Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία είναι άκρως ενθαρρυντικά με διψήφια αύξηση στις προ-κρατήσεις, κατόπιν σχετικών ενεργειών της ηγεσίας του Υπουργείου με άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων στα κυριότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος, Κω), αλλά και σε αναπτυσσόμενα όπως της Νέας Αγχιάλου, όπως προαναφέρθηκε.

Παράλληλα ο όμιλος TUI αυξάνει σημαντικά τη θέση του στην Ελλάδα, που αναδείχθηκε φέτος ο τρίτος, μετά την Ισπανία και την Ιταλία, σημαντικότερος μεσογειακός προορισμός του TUI Group. Σημειώνεται ότι ο όμιλος TUI είναι μέτοχος της Fraport, που από τον νέο χρόνο αναλαμβάνει τη διαχείριση των μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, στα οποία περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου η Volotea, η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, εξειδικευμένη στη σύνδεση μικρών και μεσαίου μεγέθους πόλεων στην Ευρώπη, ενώ ήδη έχει αρκετά σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, ανακοίνωσε νέα πτήση από Αθήνα προς Γένοβα, η οποία θα ξεκινήσει την προσεχή θερινή περίοδο. Πρόκειται για δρομολόγιο που θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου, θα προσφέρει 7.000 θέσεις περισσότερες απ’ όσες ήδη προσφέρει η εταιρεία, ενώ θα υπάρξουν σχεδόν 60 νέες πτήσεις.

Η Volotea συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της από την Αθήνα, πετώντας μέσα στο 2017 σε τέσσερις προορισμούς προς Ιταλία και τρεις στην Ελλάδα, ενώ συνολικά θα προσφέρει 115.000 θέσεις και εφτά προορισμούς από την Αθήνα το 2017. Σημειώνεται πως η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 590.000 επιβάτες στην Ελλάδα από την έναρξη της παρουσίας της στη χώρα το 2012 πετώντας σε 13 ελληνικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της θερινής σεζόν πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από τη συγκεκριμένη εταιρία, από την Ιταλία, απευθείας για Σκιάθο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη γείτονα χώρα.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Ελλάδα αλλά και την περιοχή μας ειδικότερα, καθώς διαφαίνονται θετικές προοπτικές σε επίπεδο αεροπορικής κίνησης τη νέα χρονιά, σύμφωνα με το Πρακτορείο Tourism.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου