ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ηρθαν, είδαν και απήλθαν αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στις Σποράδες

ηρθαν-είδαν-και-απήλθαν-αναπληρωτές-π-639346

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν… καθηγητές που προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις στις σχολικές μονάδες των Βορείων Σποράδων και ιδίως στο Γυμνάσιο Σκιάθου, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παρουσιάστηκαν, αλλά δεν δέχθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία όταν ενημερώθηκαν ότι οι θέσεις στις οποίες προσλήφθηκαν αφορούν σε κενά σε σχολεία στη νησιωτική Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών πλήρους και μειωμένου ωραρίου, εκ των οποίων έξι για τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνταν από χθες να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση, προκειμένου να τοποθετηθούν και να αναλάβουν υπηρεσία. Το σύνολο των αναπληρωτών καθηγητών θα διαθέτονταν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Ανάμεσα στους προσληφθέντες και εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών, που θα τοποθετούνταν στο Γυμνάσιο Σκιάθου, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου, όπου τα μαθήματα εξακολουθούν να γίνονται με ενδιάμεσα κενά και να χάνονται πολύτιμες ώρες μαθημάτων και σημαντικό έδαφος από τη διδακτέα ύλη ακόμη και σε «βασικά» μαθήματα, είδαν προσωρινά τους αγώνες τους να δικαιώνονται. Από αύριο, θα είχαν καθηγητές και το σχολικό πρόγραμμα θα γινόταν ολοκληρωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οικογένεια του Γυμνασίου Σκιάθου έχει διαμαρτυρηθεί με κάθε δυνατό τρόπο: με υπομνήματα στη δευτεροβάθμια και στο Υπουργείο Παιδείας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας, με συμβολική αντίδραση των μαθητών στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με άκυρο ψήφο στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ακόμη και με πολυήμερες καταλήψεις των μαθητών.

Χθες, τρεις από τους έξι καθηγητές που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις κενές θέσεις, αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών, έναν πληροφορικής και έναν χημείας- βιολογίας.

Η άρνηση ανάληψης καθηκόντων, αφήνει κενές τις θέσεις στο Γυμνάσιο Σκιάθου, πριν καν καλυφθούν. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα πρέπει να κινηθεί και πάλι η ίδια διαδικασία με αμφίβολο αποτέλεσμα: να δηλωθούν τα κενά, να εγκριθούν από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας, να αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας, να προκηρυχθούν οι θέσεις, να γίνουν οι προσλήψεις…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου