ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχίζουν την κατάληψη στο Γυμνάσιο Σκιάθου

συνεχίζουν-την-κατάληψη-στο-γυμνάσιο-658081

Κλειδωμένα παρέμειναν και χθες τα λουκέτα στη σχολική αυλόπορτα του Γυμνασίου Σκιάθου, με τους μαθητές να μην κάμπτουν τον αγώνα που ξεκίνησαν προκειμένου να καλυφθούν οι κενές ώρες μαθημάτων που υφίστανται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Γυμνάσιο Σκιάθου ήταν το πρώτο που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα το… χορό των μαθητικών καταλήψεων και το μοναδικό στο οποίο τα λουκέτα παρέμειναν κλειδωμένα και χθες, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν διαμαρτυρηθεί με κάθε τρόπο για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο, που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εχουν γίνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στη δευτεροβάθμια και στο –ΠΥΣΔΕ, έγγραφες διαμαρτυρίες που έφθασαν μέχρι το Υπουργείο Παιδείας, συμβολικές κινήσεις αντίδρασης όπως στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, οπότε και οι μαθητές επιβράδυναν το βήμα τους και κατευθυνόμενοι προς την εξέδρα των επισήμων παρέδωσαν έγγραφο διαμαρτυρίας ή όπως στις εκλογές για τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ, οπότε και οι καθηγητές αντέδρασαν ψηφίζοντας άκυρο…

Από την προηγούμενη Πέμπτη το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις κενές ενδιάμεσες ώρες στο σχολικό πρόγραμμα.

Χθες με ανακοίνωσή της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρθηκε στα κενά που υπολείπονται στο σχολείο και στις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να καλυφθούν.

Όπως επισημαίνεται τα κενά είναι τα εξής: 12 ώρες την εβδομάδα σε γερμανικά, 9 ώρες την εβδομάδα σε καλλιτεχνικά, 7 ώρες την εβδομάδα στο μάθημα της τεχνολογίας και 13 ώρες την εβδομάδα στο μάθημα της φυσικής αγωγής.

Σύμφωνα με τη δευτεροβάθμια για τα κενά σε γερμανικά, καλλιτεχνικά και τεχνολογία έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται η κάλυψή τους με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ για τις κενές ώρες στη φυσική αγωγή αναμένεται να καλυφθούν με εκπαιδευτικό που επιστρέφει από άδεια στις 16 Νοεμβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου