ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστάτωση από αλχημείες στη Σκιάθο

αναστάτωση-από-αλχημείες-στη-σκιάθο-659782

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη σχολική οικογένεια του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σκιάθου από… αλχημείες του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, που στην αγωνία του να καλύψει κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο, που τελεί υπό κατάληψη διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις καθηγητών, έκοψε ώρες καθηγητών από το Λύκειο, δημιουργώντας κενά μαθημάτων σε βασικά μαθήματα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το σχολικό συγκρότημα συμπλήρωσε σχεδόν μία εβδομάδα καταλήψεων. Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο Σκιάθου, επειδή όμως συστεγάζεται με το Λύκειο στο ίδιο κτίριο, οι σχολικές πόρτες παραμένουν κλειστές και για το λύκειο.

Οι μαθητές του λυκείου, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στις πολυήμερες καταλήψεις, στο σχολικό συμβούλιο που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο οι μαθητές του Γυμνασίου που από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν δεκάδες κενά μαθημάτων και παρά τις παρεμβάσεις τους αλλά και τις ενέργειες των γονιών τους, συνεχίζονται να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας, ήταν ανένδοτοι και κλείδωσαν λουκέτα.

Ακόμη και οι ίδιοι οι καθηγητές του Γυμνασίου είχαν διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο τους για την ύπαρξη κενών στο σχολείο τους δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είτε μην ψηφίζοντας είτε ρίχνοντας άκυρα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες εκλογές για το ΠΥΣΔΕ.

Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας προκειμένου να καλύψει ώρες μαθημάτων στο Γυμνάσιο, «έκοψε» έξι ώρες μαθηματικών και φυσικής από το Λύκειο, οι οποίες εμφανίζονται πλέον στο σύστημα ως κενές. Το παραπάνω προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λυκειάρχη Σκιάθου, Λεωνίδα Τσαβαλιά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε τόσο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

«Το ΠΥΣΔΕ φέτος ικανοποίησε όλα τα αιτήματα αποσπάσεων χωρίς να υπολογίζει τις ανάγκες των σχολείων. Επιπλέον όλοι οι αποσπασμένοι στη Μαγνησία από άλλες περιοχές τοποθέτησης, τοποθετήθηκαν σε σχολεία της χερσαίας Μαγνησίας κι όχι της νησιωτικής», σχολίασε ο κ. Τσαβαλιάς.

«Δωροδοκούν» μαθητές με εκδρομές

Στο μεταξύ, περιορισμένο χθες το κύμα καταλήψεων στο νομό, με τους συλλόγους διδασκόντων να… δωροδοκούν τους μαθητές με εκδρομές προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα λουκέτα.

Σε κατάληψη βρέθηκαν εκτός από το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου, το Γενικό Λύκειο Αγχιάλου και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. Το Γυμνάσιο Αγχιάλου έκανε κατάληψη έως τις 9 το πρωί στη συνέχεια όμως οι μαθητές πείστηκαν να ξεκλειδώσουν τα λουκέτα. Μετά από διαπραγματεύσεις με τους μαθητές, τα λουκέτα ξεκλείδωσαν χθες τόσο στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου όσο και στο Μουσικό Σχολείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου