ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προκαταρκτική για την εξαφάνιση του 30χρονου στην Αλόννησο

προκαταρκτική-για-την-εξαφάνιση-του-30χ-662693

Το δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση εξαφάνισης από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμηχαηλίδη στις 30 Αυγούστου 2016. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιό της ο Πταισματοδίκης Βόλου καλεί σε καταθέσεις.

Η οικογένεια του 30χρονου έχει αναπάντητα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη. Το βράδυ της εξαφάνισης οι τελευταίοι που είχαν δει το Θεσσαλονικιό φέρονται να είχαν δηλώσει ότι κολυμπούσε.

Ωστόσο, εκείνο το βράδυ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν πολύ καλές, ενώ και ο 30χρονος γνώριζε άριστο κολύμπι. Αν του συνέβη όντος κάτι στη θάλασσα απορίας άξιον είναι γιατί η σορός του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μέχρι και σήμερα.

Καταθέσεις καλείται να δώσει στον Πταισματοδίκη Βόλου κάθε αρμόδιος από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, τους μάρτυρες που είχαν δει τον νεαρό για τελευταία φορά και την οικογένεια του αγνοούμενου.

Για τον εντοπισμό του εξαφανισθέντος Θεσσαλονικιού έγιναν τουλάχιστον τρεις κύκλοι ερευνών από θαλάσσης, αέρος και στεριάς δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η μητέρα του ακόμα τον περιμένει να γυρίσει.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με τις καταθέσεις που είχαν δοθεί, ήταν τρομαγμένος την τελευταία φορά που εθεάθη στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση. Επιβάτες φουσκωτού είχαν δηλώσει ότι είχε βουτήξει στη θάλασσα. Ο αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσπαθήσει να επιβιβαστεί στο φουσκωτό τους, αλλά εκείνοι δεν τον άφησαν γιατί φοβήθηκαν.

Νωρίτερα ο 30χρονος είχε λύσει τον κάβο ενός επαγγελματικού σκάφους. Εκείνοι ζήτησαν να ενημερωθούν τι ήθελε, ενώ απομακρύνονταν από το καταφύγιο με το δικό τους θαλάσσιο μέσο.

Τότε ο 30χρονος βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους για να τους φτάσει και να επιβιβαστεί κι εκείνος στο σκάφος τους.

Στις έρευνες αρχικώς υπήρχαν ελπίδες ότι ο αγνοούμενος ίσως να επέστρεψε στη στεριά. Αλιέας είχε δηλώσει για το βράδυ της εξαφάνισης ότι, ενώ αλίευε, άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει από τη σπηλιά, η οποία συνορεύει με το αλιευτικό καταφύγιο.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε το προηγούμενο διάστημα δυστυχώς δεν φαίνεται να οδήγησε τις αρμόδιες αρχές προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο 30χρονος βρισκόταν με τη φίλη του στην Αλόννησο για διακοπές. Μάλιστα μετρούσε μόλις μερικές ώρες που βρισκόταν στο νησί, όταν αποχώρησε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, λέγοντας ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα επέστρεφε.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης είναι ύψους 1,80 – 1,85 μέτρου, αδύνατος. Εχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια και τη νύχτα της εξαφάνισης φορούσε γκρι σορτς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου