ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

εγκαινιάζεται-το-νέο-εργοστάσιο-του-α-686048

Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο «παίρνει μπροστά»

Το νέο ελαιοτριβεία και στο νέο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού, που βρίσκεται στη θέση Δρακοντόσχισμα, θα εγκαινιαστούν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι.

Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο περιλαμβάνει τυποποιητήριο, για την διάθεση του τοπικού ελαιολάδου ενώ όλο το έργο έχει κατασκευαστεί με πόρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Στις σκέψεις του Α.Σ Σκοπέλου είναι η αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου του Συνεταιρισμού και η ενδεχόμενη χρήση του ως εκθεσιακού χώρου «προκειμένου να προωθούνται στην αγορά όλα τα προϊόντα που διαθέτει η Σκόπελος» όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Γιάννης Τραχανάς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα μέλη του Συνεταιρισμού δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης σειράς μεγαλόπνοων στόχων, που θα συμβάλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της Σκοπέλου σε όλα τα πεδία. Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξελικτική φάση η συγκομιδή των ελιών και σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση σε λάδι, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή είναι μικρότερη σε όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά, λόγω καιρικών συνθηκών. Το λάδι είναι εξαιρετικής ποιότητος και όπως εξηγεί ο κ. Τραχανάς «οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες φέτος για την ελαιοκομική περίοδο».

Ο τοπικός πληθυσμός στρέφεται πλέον προς την καλλιέργεια των πατρογονικών κτημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί το λάδι της χρονιάς, αλλά βασικό ζητούμενο ήταν και παραμένει η προώθηση των τοπικών προϊόντων της Σκοπέλου στην αγορά.

Μετά τα σημερινά εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων θα ακολουθήσει κέρασμα και ξενάγηση στους χώρους του νέου ελαιοτριβείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου