ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τσουχτερά πρόστιμα έως 10.000 ευρώ από τη Δήμο Σκιάθου

τσουχτερά-πρόστιμα-έως-10-000-ευρώ-από-τη-δή-689152

Τσουχτερά πρόστιμα που φθάνουν έως τις 10.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης έως έξι μήνες προβλέπει ο νέος κανονισμός υπαίθριας διαφήμισης, ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου στη συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου.

Στο νέο κανονισμό υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Σκιάθου, καθορίζονται επακριβώς οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους και μόνον επιτρέπεται να τοποθετούνται ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια για την προβολή των διαφημίσεων.

Οπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκιάθου, Ηλίας Σταμέλος, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «με το νέο κανονισμό εφαρμόζουμε όσα προβλέπονται με βάση τη νομοθεσία και τίθεται σε εφαρμογή από τη νέα σεζόν, προκειμένου να εξαλειφτεί η αφισορρύπανση από το νησί και να εκλείψει η παράνομη ανάρτηση διαφημιστικού υλικού οπουδήποτε, σε χωράφια, στύλους ακόμη και σε ελιές».

Στο νέο κανονισμό που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων για υπαίθρια διαφήμιση, ανήκει στο Δήμο, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων, ενώ για κάθε διαφημιστικό πλαίσιο, πρέπει να υποβάλλεται στον Δήμο υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από πολιτικό μηχανικό, με την οποία θα πιστοποιείται η στατική επάρκεια του διαφημιστικού πλαισίου.

Στο μεταξύ, η άδεια για υπαίθρια διαφήμιση σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ για τη λήψη άδειας τοποθέτησης πλαισίων από το διαφημιστή ή το διαφημιζόμενο, απαιτείται, προηγουμένως η υποβολή σχετικής αίτησης.

Σύμφωνα με τη νέα κανονιστική, απαγορεύεται η προβολή υπαίθριας διαφήμισης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στις ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, σε παραδοσιακούς οικισμούς, στον περιβάλλοντα χώρο τους, καθώς και σε τόπους που χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Σε μνημεία, στον περιβάλλοντα χώρο τους ή και στις ζώνες προστασίας τους και παραδοσιακά κτίρια. Σε κτίρια δημόσια και δημοτικά, στο κοιμητήριο, σε κτίρια ναών καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους, σε επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, μπροστά από καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις ή κατοικίες όταν επηρεάζεται ο φωτισμός τους, η θέα τους ή η πρόσβαση, καθώς και σε άλλους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ισχύουν πλέον στο νησί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου