ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πάγωσαν» τα έργα στη Σκόπελο

πάγωσαν-τα-έργα-στη-σκόπελο-692330

Σε φάση αναμονής έχουν τεθεί τα έργα αποκατάστασης των ζημιών της Σκοπέλου, μετά το νέο νόμο που εκδόθηκε στις αρχές Αυγούστου, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο κύκλος ενημερωτικών σεμιναρίων για τους υπαλλήλους, οι αιρετοί αναμένουν το ΦΕΚ και τις αναγκαίες διευκρινίσεις, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» και να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα του νησιού, τα οποία τελούν σε φάση αναμονής.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Μάχη Κλωνάρη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επεσήμανε ότι «έχουν παγώσει τα πάντα διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι η απαιτούμενη διαδικασία». Η ίδια υπενθυμίζει ότι τα έργα αποκατάστασης που επρόκειτο να ξεκινήσουν στη διάρκεια του μήνα, μετά την παρέλευση της τουριστικής περιόδου, βρίσκονται «στον αέρα» μέχρι νεωτέρας.

Βασικό ζητούμενο είναι η έκδοση ΦΕΚ, το οποίο θα καθορίζει επακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νέου νόμου.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε αναμονή τα έργα αποκατάστασης στα τμήματα των λιμανιών του Αγνώντα και της Σκοπέλου, που έχουν υποστεί ζημιές, η προσβασιμότητα στα Μοναστήρια, στην περιοχή Αμπελική, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των καλλιεργητών και των κατοίκων του νησιού στα κτήματά τους, αλλά και τα έργα μικρής κλίμακας σε διάφορα σημεία του οικισμού και ευρύτερα, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών του νησιού.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα κάνουμε προμήθειες, από το πιο μικρό, από τα καθαριστικά του δήμου, έως τα έργα αποκατάστασης τα οποία είναι αναγκαία για το νησί» σχολιάζει η κ. Κλωνάρη, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης ΦΕΚ, με όλες τις διευκρινιστικές λεπτομέρειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου