ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σπεύδε… βραδέως από την 5η ΥΠΕ

σπεύδε-βραδέως-από-την-5η-υπε-702134

Σε «γεφύρι της Aρτας»… έχει εξελιχθεί η ολοκλήρωση των πινάκων για την πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας. Την ίδια ώρα, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, αφού τα ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα εξαιτίας της έλλειψης οδηγών.

Από τον ΑΣΕΠ οι σχετικοί πίνακες έχουν καταρτιστεί με την κατάταξη των υποψηφίων κατά χρόνο εμπειρίας και κατά χρόνο ανεργίας και έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά μάλιστα στην αρμόδια υπηρεσία της 5ης ΥΠΕ από τις 22 Ιουλίου. Ωστόσο από τότε μέχρι και χθες και ενώ η 5η ΥΠΕ θα έπρεπε να έχει απαντήσει μέσα στον Αύγουστο …επικρατεί σιγή ασυρμάτου. Η οριστική επιλογή δεν έχει γίνει και ενώ ο ΑΣΕΠ στο σχετικό έγγραφο από τις 22 Ιουλίου ζητά από την 5η ΥΠΕ «να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας προσληπτέων στη συγκεκριμένη ειδικότητα».

Στις αλλεπάλληλες οχλήσεις των ενδιαφερομένων η 5η ΥΠΕ παραπέμπει από ημέρα σε ημέρα, ωστόσο, οι εβδομάδες περνούν χωρίς αποτέλεσμα και πάνω από όλα χωρίς τους οριστικούς πίνακες.

Στους πίνακες περιλαμβάνονται οι 27 που έχουν καταταχθεί ανάλογα με τον χρόνο εμπειρίας τους και τον χρόνο ανεργίας, από τους οποίους οι 10 έχουν ήδη προσληφθεί σε άλλες ΥΠΕ, ενώ για τη Μαγνησία η «επίμαχη» προκήρυξη αφορούσε σε δύο οδηγούς. Εναν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και έναν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Πρόκειται για δύο περιοχές, όπως και όλες της Μαγνησίας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωση των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα επανειλημμένως να έχει προκληθεί σωρεία προβλημάτων που στοίχισαν μέχρι και σε ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι τόσο στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου όσο και στην Αργαλαστή, αλλά και στον Αλμυρό, το Βελεστίνο και τη Ζαγορά δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου