ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής διάκριση του Καθηγητή Γ. Βυθούλκα

διεθνής-διάκριση-του-καθηγητή-γ-βυθού-702814

Επίτιμος καθηγητής της Κρατικής Ιατρικής Σχολής της πολιτείας της Chuvasia της Ρωσίας αναγορεύτηκε πρόσφατα ο καθηγητής Γεώργιος Βυθούλκας, σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής ομοιοπαθητικής είναι ο δημιουργός και διευθυντής της διεθνούς ακαδημίας της Αλοννήσου, που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον επιστημόνων από όλο τον κόσμο και κατά συνέπεια έχει συνδέσει το όνομά του με το συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο κ. Βυθούλκας δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη Ρωσία και γι’ αυτό το λόγο η Πρύτανης και η Αντιπρύτανης της ίδιας Ιατρικής Σχολής αποφάσισαν να κάνουν την αναγόρευση στην Αλόννησο.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου, Καθ. Ιατρικής L. Gerasimova, της Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου, Καθ. Ιατρικής T. Denisova και της Διευθύντριας Σπουδών του Πανεπιστημίου, Καθ. Ιατρικής N. Pakhmutova.

Στην κατάμεστη, από Ρώσους γιατρούς αίθουσα, παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Shaare Zedec Mecical Center του Ισραήλ, Dr. Menachem Oberbaum.

Το αιτιολογικό της αναγόρευσης ήταν η αξιοσημείωτη συνεισφορά του Γ. Βυθούλκα στην ανάπτυξη της ομοιοπαθητικής παγκοσμίως, η εξαιρετική επιστημονική εργασία του στην ομοιοπαθητική και η αξιοσημείωτη προσωπική συνεισφορά στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Κλασική Ομοιοπαθητική. Στο τέλος της τελετής υπεγράφη συμφωνητικό επιστημονικής συνεργασίας.

Ενα χρόνο πριν είχε υπογραφεί, σημειωτέον, συμφωνία με το Πανεπιστήμιο και έχει ήδη αρχίσει η εκπαίδευση γιατρών στην Κλασική Ομοιοπαθητική σε μεταπτυχιακό επίπεδο με το πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης του Γ. Βυθούλκα.

Στο μεταξύ, καταγράφονται δεκάδες ακαδημαϊκές διακρίσεις στο βιογραφικό του κ. Βυθούλκα, ο οποίος είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη Moscow Medical Academy της Ρωσίας και στο State University of Chuvash Republic της Ρωσίας, Καθηγητής στο Kiev Medical Academy της Ουκρανίας, συνεργάτης καθηγητής στοBasque Medical University (2001-2004) και επίτιμος διδάκτορας στο «Dr. Viktor Babes» University of Medicine and Pharmacy of Timisoara και το «Iuliu Hatieganu University of Medicine and Pharmacy» of Cluj-Napoca της Ρουμανίας.

Παράλληλα, ο διακεκριμένος καθηγητής έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις για το έργο του. Το 1996 βραβεύτηκε με το Right Livelihood Award (γνωστό και ως Alternative Nobel Prize). Το 2000 βραβεύθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ουγγρικής Δημοκρατίας από τον Ούγγρο Πρόεδρο Arpad Goncz, για την προσφορά του στην ομοιοπαθητική επιστήμη.

Το 2012 βραβεύθηκε με τον τίτλο «Επίτιμος Καθηγητής, ένας διακεκριμένος επιστήμονας και δάσκαλος», ενώ το 1996 προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκθέσει τις απόψεις του για την ομοιοπαθητική και μετά από την τοποθέτησή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα υπέρ της ομοιοπαθητικής.

Δεκάδες ακόμη διακρίσεις εγγράφονται στο βιογραφικό του κ. Βυθούλκα, ο οποίος το 1995 ίδρυσε στην Αλόννησο τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, στην οποία είναι διευθυντής και καθηγητής. Με τη διδασκαλία του στην Ακαδημία αποτυπώνει την πενηντάχρονη εμπειρία του στην ομοιοπαθητική επιστήμη και αναλύει τη θεωρία του για τα «Επίπεδα Υγείας».

Κάθε χρόνο, τους θερινούς μήνες, εκπαιδεύονται εκεί γκρουπ γιατρών από διάφορες χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία, Ρωσία, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδίες, Λατινική Αμερική και, φυσικά, Ελληνες γιατροί. Από το 1980, όπου διδάσκει στην Αλόννησο, μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευθεί περίπου 15.000 γιατροί από 62 χώρες. Ο Γιώργος Βυθούλκας έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου