ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πυρκαγιά στο Τραχήλι της Σκοπέλου

πυρκαγιά-στο-τραχήλι-της-σκοπέλου-705375

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε απρόσιτο σημείο της Σκοπέλου, στην περιοχή Τραχήλι και χάρη στην άμεση κινητοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, κατεστάλη η εστία, που έκαψε τελικά 200 τ.μ. δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά αποδίδεται σε πτώση κεραυνού, που ήταν ευδιάκριτη σε τρία δέντρα, ενώ η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στο νησί, λειτούργησε αποτρεπτικά στο ενδεχόμενο επέκτασης του πύρινου μετώπου.

Συγκεκριμένα, κυβερνήτης διερχόμενου ταχυπλόου, επικοινώνησε με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου, και ενημέρωσε για το πρόβλημα γύρω στις 11.30 το πρωί. Το έμψυχο δυναμικό του Κλιμακίου κινητοποιήθηκε αμέσως και χρειάστηκε η συνδρομή πλωτού μέσου που παραχώρησε Σκοπελίτης, προκειμένου να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς, που βρίσκονταν σε απρόσιτο σημείο, σε πυκνή δασική έκταση. Ανδρες της πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον διοικητή, Βαγγέλη Καραμήντζα αναρριχήθηκαν από τα βράχια για να καταστείλουν την εστία της φωτιάς, με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων, που κινήθηκαν ταυτόχρονα από το βουνό.

Παράλληλα μεταφέρθηκε με βάρκες φορητή αντλία και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου οι άνδρες της πυροσβεστικής να προσεγγίσουν τελικά την περιοχή. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 3.40 και κατασβέστηκε μετά από τέσσερις περίπου ώρες.

Στο μεταξύ ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα, στο ίδιο σημείο, μαζί με δύο οχήματα, για προληπτικούς λόγους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου