ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε επιφυλακή τα νησιά λόγω επιδείνωσης του καιρού

σε-επιφυλακή-τα-νησιά-λόγω-επιδείνωση-707605

Σε ετοιμότητα το έμψυχο δυναμικό των δήμων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι της Μαγνησίας και κυρίως τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου κοινοποιήθηκε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Στο ενημερωτικό έγγραφο γίνεται λόγος για επιδείνωση του καιρού από χθες το βράδυ έως και σήμερα το απόγευμα και καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλοι οι αρμόδιοι φορείς, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από τη νύχτα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό των νησιών βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ χθες το βράδυ συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο της Σκοπέλου, στο πλαίσιο της διαρκούς ετοιμότητας που υπάρχει, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την άνευ προηγουμένου θεομηνία που έπληξε πριν από ένα χρόνο το νησί. Παράλληλα έχουν γίνει και στα τρία νησιά οι ανάλογες παρεμβάσεις προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Το έμψυχο δυναμικό των νησιών, οι υπηρεσίες των Δήμων, σε απόλυτο συντονισμό με τα κατά τόπους Πυροσβεστικά Κλιμάκια, διαθέσιμα μηχανήματα και εθελοντές, βρίσκονται από χθες σε ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εκδόθηκε επίσης έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, στο οποίο γίνεται λόγος για βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, στη Θεσσαλία, κυρίως στα ανατολικά τμήματα, από χθες το βράδυ, έως τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου