ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στην Αλόννησο

ημέρα-χωρίς-αυτοκίνητο-στην-αλόννησο-707898

Στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας συμμετέχει για πρώτη φορά ο δήμος Αλοννήσου, υιοθετώντας, στο πλαίσιο αυτό, την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία προγραμματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό του λιμανιού του Πατητηρίου και η οργάνωση παράλληλων δράσεων.

Η συμμετοχή του δήμου Αλοννήσου έχει ήδη εγκριθεί και στις τρεις κατηγορίες συμμετοχής (Εβδομάδα Δράσεων – Μόνιμα Μέτρα – Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο), αποτελεί Χρυσή Συμμετοχή και είναι επιλέξιμη για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται από τον δήμο Αλοννήσου, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Δράσεων, που θα διαρκέσει έως αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν: Βιωματικό παιχνίδι σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και τα σχολεία. Ενσωμάτωση του λογότυπου της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας στα έγγραφα του δήμου. Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω δελτίων τύπου, ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων. Δωρεάν μετακίνηση επιβατών με το δημοτικό λεωφορείο, που πραγματοποιήθηκε χθες, συντήρηση από εθελοντές των διαβάσεων για τους πεζούς, ενημέρωση των μαθητών, διανομή έντυπου υλικού και οργάνωση παιχνιδιών.

Οι συμμετέχοντες στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, καλούνται, επιπλέον, να υλοποιήσουν τουλάχιστον ένα νέο μόνιμο μέτρο που θα συνεισφέρει στη μετάβαση από τη χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου σε ένα περιβαλλοντικά ορθό μεταφορικό μέσο. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Αλοννήσου, θα εφαρμόσει μόνιμα μέτρα όπως: χορήγηση κινήτρων στους υπαλλήλους που θα πηγαίνουν στην εργασία τους με ποδήλατο, βελτίωση υποδομών (νέα πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών κλπ.), ζώνες μειωμένης ταχύτητας οχημάτων γύρω από τα σχολεία, εκπόνηση νέου συγκοινωνιακού σχεδίου για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων, συντήρηση των μονοπατιών (καθαρισμός κλπ.) μεταξύ των οικισμών ώστε να ενθαρρύνεται το βάδισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου