ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

εκδηλώσεις-μνήμης-στη-σκιάθο-708234

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από το δήμο Σκιάθου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης».

Το πρωί της περασμένης Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων πλοίαρχο Δημήτριο Μήλα. Με τεράστια συγκίνηση, ο διοικητής περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στη βύθιση το υποβρύχιο «Κατσώνης», στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «Κατσώνης». Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο διοικητής Υποβρυχίων – πλοίαρχος Δημήτριος Μήλας, ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου – πλωτάρχης Νικόλαος Κατσάμπας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Παναγώτης Βάτσικας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και ακολούθως παρατέθηκε επίσημο γεύμα.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Δημήτριο Μήλα και στον κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» – πλωτάρχη Νικόλαο Μαμουνά. Επίσης με τη σειρά τους, οι κύριοι Μήλας και Μαμουνάς πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στον Δημήτρη Πρεβεζάνο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία στη Σκιάθο και τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου