ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιβαλλοντική θωράκιση στη Σκιάθο με την προμήθεια υπόγειων κάδων

περιβαλλοντική-θωράκιση-στη-σκιάθο-μ-780123

Το «πράσινο φως» δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο νησί. Συγκεκριμένα, η οικονομική επιτροπή άναψε το πράσινο φως αφού δόθηκε η τελική έγκριση του Πράσινου Ταμείου για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων, με τη μέθοδο της υπογειοποίησης, για την προμήθεια γερανών για την αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών, συνολικού ύψους 34.720,00€ ευρώ.

Ο Δήμος Σκιάθου προσδοκά ότι η υπογειοποίηση των κάδων θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα τοποθετηθούν και παράλληλα στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών. Επί πλέον, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη διαχείριση των σκουπιδιών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το θέμα είχε συζητηθεί εδώ και καιρό και η ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα η Οικονομική επιτροπή να λάβει συγκεκριμένη απόφαση. «Θα προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε τους υπόγειους κάδους σε όποια σημεία του νησιού κρίνεται αναγκαίο, για αισθητικούς, πρακτικούς και περιβαλλοντικούς λόγους» τονίζουν τα στελέχη του Δήμου εκτιμώντας ότι έτσι «θα εκλείψει το φαινόμενο των πεταμένων, εκτός των κάδων, σκουπιδιών και παράλληλα θα διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος».

Aνάλογα έργα γίνονται αυτή την περίοδο και σε πολλούς άλλους Δήμους, με στόχο την αισθητική βελτίωση κεντρικών αστικών περιοχών καθώς οι σειρές των κάδων υποβαθμίζουν δρόμους και πλατείες όπου οι δημότες βγαίνουν για βόλτα, ψυχαγωγία και ψώνια. Με την υπογειοποίηση των κάδων αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου.

Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο πύργο τροφοδοσίας.

Αυξάνεται επίσης η αποθηκευτική ικανότητα ενώ αποτρέπεται η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται το πρόβλημα δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου