ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κ. Αγοραστός: Το νερό είναι ζωή είναι το blue chip της εποχής

κ-αγοραστός-το-νερό-είναι-ζωή-είναι-το-blue-784348

Σε διημερίδα στη Σκιάθο μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, του προγράμματος ISS – EWATUS «Integrated Support System for Efficient Water Usage and Resources Management» (Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποστήριξης της Αποδοτικής Χρήσης Νερού και της Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου. Η διημερίδα είχε σαν στόχο την ανταλλαγή γνώσης και πληροφοριών πάνω σε καλές πρακτικές διαχείρισης του νερού.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το νερό, γιατί το νερό είναι ζωή. Το νερό είναι το blue chip της εποχής και γι’ αυτό πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις, μεθόδους, σκέψεις, δραστηριότητες και να έρθουμε πιο κοντά μέσω των προγραμμάτων αυτών. Παράλληλα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ενημερωθεί και να εφαρμόσει κανείς τις καλές πρακτικές. Αρκεί στο μυαλό του καθενός να υπάρχει η διάκριση και η διαβάθμιση. Είναι άλλο πράγμα η επιστημονική έρευνα και άλλο η επιχειρησιακή δραστηριότητα, τα οποία πρέπει να τα παντρέψουμε. Κατά την εφαρμογή χρειάζεται να λάβεις υπόψη αστάθμητους και σταθμισμένους παράγοντες, για να φτάσεις στο αποτέλεσμα.

Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το νερό αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό και τα 5 τελευταία χρόνια, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε έργα νερού. Πάνω από 200 έργα νερού προϋπολογισμού 162 εκατ. ευρώ σε όλη την Θεσσαλία. Είτε πρόκειται για νέες γεωτρήσεις, είτε για εξωτερικά δίκτυα, είτε για αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων, είτε για ταχυδιυλιστήρια γιατί το ζητούμενο είναι να υπάρχει επαρκές ποιοτικό νερό. Τόσο στο παλαιό, όσο και στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε ενταγμένα πολλά έργα νερού. Εμείς έχουμε μια λογική. Δεν ηθικολογούμε πάνω στο κενό και δεν στρουθοκαμιλίζουμε πάνω στην πραγματικότητα. Βλέπουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να παρέμβουμε σε αυτό. Γι’ αυτό και με τα έργα νερού, που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου υπάρχει επάρκεια νερού στο νησί, ενώ αντικαθιστούμε και 17 χιλιόμετρα δικτύων μέσα στη Σκιάθο και ευελπιστούμε να υλοποιήσουμε και άλλα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου