ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλωτό παλάτι στη Σκιάθο

πλωτό-παλάτι-στη-σκιάθο-786008

Το ταξίδι του στις ελληνικές θάλασσες συνεχίζει το πλωτό παλάτι Chopi Chopi, ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου, το οποίο προσήλκυσε βλέμματα θαυμασμού στη Σκιάθο, όπου έδεσε προχθές το βράδυ. Το μήκους 80 μέτρων σκάφος, το οποίο απέπλευσε νωρίς προχθές το απόγευμα από το νησί, ανήκει στα αδέλφια Taha και Najib Mikati, οι οποίοι θεωρούνται από τους πλουσιότερους του Λιβάνου και είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του, ενώ η αξία του εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 110 εκατ. δολάρια.

Στα έξι καταστρώματά του υπάρχουν πέντε πολυτελείς διπλές καμπίνες, μια VIP σουίτα με δική της, ξεχωριστή βεράντα, φυσικά σαλόνια και τραπεζαρίες, σπα με σάουνα, χαμάμ και αίθουσα μασάζ, ενώ διαθέτει το δικό του ελικοδρόμιο και ταχύπλοο… Στους χώρους του μπορεί να βρει κανείς έργα κορυφαίων ζωγράφων παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο Taha Mikati είναι συνιδρυτής της Telecom Group Investcom Λιβάνου μαζί με τον αδελφό του, πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Najib Mikati. Η Investcom είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με 5.000.000 πελάτες.

Το 2005 η IPO Investcom στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση εταιρεία της Μέσης Ανατολής, με 740.000.000 δολάρια. Το 2006 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη βάση της Νότιας Αφρικής MTN Group της, για 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αδελφοί Mikati έγιναν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον Λίβανο. Η Εταιρεία χαρτοφυλακίου του M1 Group, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΜΤΝ, και δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, εμπορικά αεροσκάφη, και τη μόδα. Ο Ομιλος M1 διαθέτει το γνωστό εμπορικό σήμα μόδας Faconnable, ενώ ο Taha Mikati εμφανίζει περιουσία αξίας των 3,2 δισ. δολαρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου