ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελπίδες ότι ζει ο 30χρονος που χάθηκε στην Αλόννησο

ελπίδες-ότι-ζει-ο-30χρονος-που-χάθηκε-στ-786012

Ελπίδες ότι ο 30χρονος Θεσσαλονικιός, που εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο Βότση Αλοννήσου την περασμένη Τρίτη, ζει και ίσως βρίσκεται σε κάποιο αλσύλλιο αναθάρρησαν σύμφωνα με πληροφορίες τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου.

Τη χθεσινή τρίτη ημέρα συνεχών ερευνών για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα τα σενάρια για το που μπορεί να βρίσκεται ο αγνοούμενος άλλαξαν και πλέον δίνεται μεγαλύτερη έμφαση απ’ ότι τις προηγούμενες ημέρες στα γύρω δάση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλιέας φέρεται να δήλωσε στους λιμενικούς ότι τη νύχτα εξαφάνισης του 30χρονου κι ενώ ψάρευε άκουσε γύρω στις 12 από τη στεριά πάνω από τη σπηλιά που συνορεύει με το λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου Βότση φωνές άγνωστου άνδρα, που λόγω της απόστασης δεν μπορούσε να διακρίνει τι έλεγε.

Οι πληροφορίες που είχαν οι λιμενικοί όλο αυτό το διάστημα ήταν ότι ο 30χρονος την τελευταία φορά που εθεάθη βρισκόταν στη θάλασσα. Επιβάτες φουσκωτού ενημέρωσαν ότι είχαν δει έναν άνδρα που ταιριάζει στην περιγραφή του στο αλιευτικό καταφύγιο και λίγο μετά κολυμπούσε.

Ο αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσπαθήσει να επιβιβαστεί στο φουσκωτό τους, αλλά εκείνοι δεν τον άφησαν γιατί φοβήθηκαν.

Ο νεαρός άνδρας είχε λύσει νωρίτερα τον κάβο ενός επαγγελματικού σκάφους. Εκείνοι ζήτησαν να ενημερωθούν τι ήθελε, ενώ απομακρύνονταν από το καταφύγιο με το δικό τους θαλάσσιο μέσο.

Τότε ο 30χρονος βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους για να τους φτάσει και να επιβιβαστεί κι εκείνος στο σκάφος τους.

Χθες στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συμμετείχε και Super Puma του Λιμενικού Σώματος, που αναζητούσε τον 30χρονο σε όλη την περιοχή από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βότση μέχρι και τα γύρω νησιά Περιστέρα, Δύο Αδέρφια, Σκάντζουρα. Με αλιευτικό σκάφος του Λ.Σ. και αλιευτικά εθελοντών έρευνες έγιναν στην ακροθαλασσιά όχι μόνο του Βότση αλλά και την περιοχή από την Μαρπούνα έως το Κοκκινόκαστρο.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες αναζητούσαν επίσης τον άνδρα στην γύρω περιοχή από το αλιευτικό καταφύγιο.

Η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου έσπευσε από την πρώτη στιγμή εκεί όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό με το φουσκωτό.

Η φίλη του 30χρονου είχε ανησυχήσει επίσης καθώς ο νεαρός ενώ περνούσε η ώρα δεν επέστρεφε στο δωμάτιο. Βγήκε έξω να τον αναζητήσει.

Θα πήγαινε μία βόλτα και θα επέστρεφε ήταν τα τελευταία λόγια που, σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε πει.

Το ζευγάρι, που διαμένει στο Βέλγιο, είχε αφιχθεί στο νησί το ίδιο απόγευμα της εξαφάνισης με σκοπό να κάνουν διακοπές στην Αλόννησο.

Οι λιμενικοί βρήκαν τον σάκο του στο καταφύγιο, δύτες τα ρούχα του στο βυθό τα επόμενα 24ωρα. Η οικογένειά του είναι αναστατωμένη. Εχει μεταβεί στην Αλόννησο και παρακολουθεί από κοντά τις έρευνες. Ολο το νησί έχει συγκλονιστεί και προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις αρμόδιες αρχές. Χθες στην Αλόννησο επρόκειτο να μεταβεί και ομάδα εθελοντών αναρριχητών από το Βόλο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου