ΣΠΟΡΑΔΕΣ

20.000 Θεσσαλονικείς στις Σποράδες

20-000-θεσσαλονικείς-στις-σποράδες-787564

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά δεδομένα που αφορούν το σύνολο των επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 20.000 από την έναρξη του δρομολογίου μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, το φλάιν κατ 4, θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με την ευχή της επανόδου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την επόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φορείς της Σκοπέλου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων, των Βορειοελλαδιτών αλλά και των Βαλκάνιων τουριστών στη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία μεταφράζεται αριθμητικά σε 8.906 επιβάτες από την έναρξη της γραμμής στις 16 Ιουνίου, μέχρι σήμερα, για το συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων.

Παράλληλα, μετακινήθηκαν από τη Σκόπελο προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 9.145 άτομα κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ θετικά και όλοι εύχονται να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τη Θεσσαλονίκη και την επόμενη χρονιά, διότι έδωσε ανάσα στους επαγγελματίες και στην τοπική οικονομία γενικότερα».

Ο απολογισμός είναι θετικός για όλους, ενώ όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, «οι ξενοδόχοι είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι, διότι η αύξηση στην τουριστική κίνηση που σημειώθηκε φέτος στο νησί, οφείλεται τόσο στο φλάιν κατ 4 που έρχεται από Θεσσαλονίκη όσο και από τις άλλες γραμμές από Μαντούδι και Γλύφα, που έχουν επίσης συχνά δρομολόγια».

Παράλληλα η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου αναφέρει ότι το νησί βοηθήθηκε πάρα πολύ από την παρουσία πολλών κατοίκων της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, ενώ παράλληλα ταξίδεψαν πολλοί Βαλκάνιοι αλλά και Ρώσοι με την ίδια γραμμή.

Βασικό αίτημα του νησιού αλλά και των Βορείων Σποράδων γενικότερα, είναι να παραμείνει ανοιχτή η συγκεκριμένη γραμμή και παράλληλα να δρομολογηθεί συμβατικό πλοίο, το οποίο εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια. Στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί, εξάλλου, στο νησί, στις αρχές του μήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε ανάλογες θέσεις.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε από την πλευρά του ότι η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, διερευνώντας την προοπτική δρομολόγησης συμβατικού πλοίου από Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τη θέση που διατυπώνει ο ίδιος, «πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί η επικοινωνία μεταξύ Βορείου Ελλάδος και Σποράδων και από την άλλη πλευρά θα αυξηθούν και οι οικονομικές συναλλαγές, από τις οποίες θα έχουν όφελος οι νησιώτες, διότι η αγορά της Θεσσαλονίκης, είναι μια πολύ ελκυστική αγορά. Γι’ αυτό το λόγο, προσθέτει ο ίδιος, καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να δρομολογηθεί συμβατικό πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου