ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περισσότεροι από 100 γάμοι φέτος στα σκηνικά του Μάμα Μία

περισσότεροι-από-100-γάμοι-φέτος-στα-σκη-789162

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το νησί του «Μάμα μία», η Σκόπελος, όπου πραγματοποιήθηκαν πριν από οκτώ χρόνια τα γυρίσματα της ταινίας.

Τα φυσικά τοπία που πρωταγωνίστησαν στα πλάνα, όπως το εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, ο Αμάραντος, η Μηλιά και η Καστάνη, αποτελούν πόλο έλξης για εκατό περίπου μελλόνυμφους, από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι επιλέγουν το νησί του «Μάμα μία» για την πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, περισσότεροι από 40 γάμοι έχουν ήδη τελεστεί στο γραφικό εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε επιβλητικό βράχο, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι ο αριθμητικός απολογισμός των γάμων που έχουν ήδη τελεστεί στα υπόλοιπα σημεία αναφοράς όπου γυρίστηκε η ταινία.

Παράλληλα η ίδια αντιδήμαρχος αναφέρει ότι το νησί ωφελήθηκε πάρα πολύ από τη συγκεκριμένη ταινία, λόγω της φυσικής ομορφιάς των τοπίων στα οποία γυρίστηκε, τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή για αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί.

Το εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, ειδικότερα, συνθέτει μια επιβλητική εικόνα, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Ντάκη «όποιος δεν έχει ανέβει στο βράχο του Αη Γιάννη, ειδικά σούρουπο, έχει χάσει μια πολύ δυνατή εμπειρία», για προσθέσει ότι η ίδια η αίγλη της ταινίας, έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολλών ζευγαριών από το εξωτερικό, στο συγκεκριμένο νησί. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η έλευση μελλόνυμφων ζευγαριών από διάφορες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να ενώσουν τη ζωή τους, με φόντο το φυσικό σκηνικό της διάσημης ταινίας.

Συναυλία – έκπληξη στον Αη Γιάννη στο Καστρί

Η χθεσινή μέρα, που συνέπεσε με την έναρξη των γυρισμάτων και την γιορτή του Αη Γιάννη στο Καστρί, της μικρής εκκλησίας πάνω στο βράχο, η οποία «πρωταγωνιστεί» μεταξύ των φυσικών τοπίων του νησιού, πλαισιώθηκε από μουσική βραδιά – έκπληξη, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Ο Νίκος Μαράτος, μπασίστας των θρυλικών «Πυξ Λαξ» και ο Βαγγέλης Καραμήντζας, διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου και ταλαντούχος μουσικός, ερμήνευσαν επιτυχίες του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Η χθεσινή μουσική βραδιά, πρόσθεσε μια ακόμη όμορφη πολιτιστική στιγμή στα τεκταινόμενα του καλοκαιριού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου