ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ευρωπαϊκή συνεργασία για το νερό

ευρωπαϊκή-συνεργασία-για-το-νερό-791262

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που θα στοχεύει στην αποδοτική χρήση του νερού είναι το επίκεντρο της πρώτης καταληκτικής διημερίδας του προγράμματος ISS – EWATUS, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του νερού με χρήση των εργαλείων που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας, η αύξηση της επίγνωσης του καταναλωτή του νερού, η αλλαγή της συμπεριφοράς του καταναλωτή όσον αφορά στην υπερκατανάλωση νερού και τέλος η δημιουργία νέων προτύπων κατανάλωσης νερού τόσο σε δημοτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νοικοκυριού.

Το πρόγραμμα με τα αρχικά ISS – EWATUS (Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποστήριξης της Αποδοτικής Χρήσης Νερού και της Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων) ξεκίνησε το 2014. Το Πανεπιστήμιο της Silesia είναι ο συντονιστής του έργου. Οι εταίροι που συμμετέχουν στην κοινοπραξία είναι ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιστημονικά ερευνητικά κέντρα κι επιχειρήσεις πέντε ευρωπαϊκών χωρών: Πολωνία – Πανεπιστήμιο της Silesia (US), Ινστιτούτο για την Οικολογία των Βιομηχανικών Περιοχών (IETU), Δημοτική Εταιρεία Υδρευσης της Sosnowiec (RPWiK), Ηνωμένο Βασίλειο – Πανεπιστήμιο Loughborough (LU), Πανεπιστήμιο Brunel (BU), Ισπανία- Πανεπιστήμιο Pablo de Olavide (UPO), Ελλάδα- Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ – CERTH), ΔΕΥΑ Σκιάθου, DOTSOFT S.A. (DS), Ολλανδία – VU Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ (VU).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου