ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στάχτη γκαρσονιέρα στη Σκιάθο, λιποθύμησε η μητέρα μπροστά στην καταστροφή

στάχτη-γκαρσονιέρα-στη-σκιάθο-λιποθύ-791282

Στις φλόγες παραδόθηκε προχθές η μικρή γκαρσονιέρα που νοίκιαζε μία νεαρή τετραμελής οικογένεια αλλοδαπών στα Σφαγεία Σκιάθου χθες γύρω στις 11.15 το πρωί όταν τα ανήλικα παιδιά της αποφάσισαν να τηγανίσουν πατάτες και σύμφωνα με πληροφορίες, ξέχασαν την κουζίνα αναμμένη με το τηγάνι επάνω…

Η φωτιά που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλη και δυστυχώς η νεαρή μητέρα, που για καλή της τύχη βρισκόταν στο σπίτι και πρόλαβε και έβγαλε γρήγορα έξω τα παιδιά της, είχε εχθρό τον αντίξοο καιρό, που έπνεε στην περιοχή με ανέμους εντάσεως έξι μποφόρ.

Η μικρή γκαρσονιέρα έκτασης μόλις δεκαπέντε τετραγωνικών παραδίδονταν στις φλόγες όταν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες κατέφθασαν στον τόπο χωρίς χάσιμο χρόνο και κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να περισώσουν οτιδήποτε μπορούσαν και η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στο διπλανό σπίτι, ούτε στον αγροτικό χώρο.

Σοκαρισμένη η μητέρα των παιδιών, περίπου 30 ετών, δεν άντεξε να βλέπει το σπιτάκι να καταστρέφεται, τα υπάρχοντά τους να μετατρέπονται σε στάχτη, αν και ευτυχώς οι πυροσβέστες κατέφεραν και σύμφωνα με πληροφορίες απομάκρυναν έγκαιρα την φιάλη υγραερίου από τον εσωτερικό χώρο, αποτρέποντας το χειρότερα.

Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις και οι πυροσβέστες μερίμνησαν και τη μετέφεραν άμεση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Συγκλονισμένοι κάτοικοι της περιοχής συνέχιζαν να παρακολουθούν τις ενέργειες των πυροσβεστών και στο σημείο συγκεντρώνονταν όλο και περισσότερο κόσμος.

Τελικά μετά από κλήση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου αστυνομικοί του Τμήματος της περιοχής απομάκρυναν τον κόσμο και οι ενέργειες των πυροσβεστών συνεχίστηκαν απρόσκοπτα και έληξαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

Το διπλανό σπίτι σώθηκε από την πυρκαγιά, όπως και η παρακείμενη αγροτική περιοχή. Δυστυχώς, όμως η φωτιά άφησε πίσω της άφησε πίσω της εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής στο σπιτάκι που νοίκιαζε η αλλοδαπή οικογένεια.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην γκαρσονιέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχονται γύρω στις 15.000 ευρώ. Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Από την Πυροσβεστική είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αν και κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι σοκαρισμένοι ανέφεραν ότι όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά αποφάσισαν να τηγανίσουν πατάτες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου