ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελέτες για την αποκατάσταση ζημιών σε οδικές αρτηρίες της Σκοπέλου

μελέτες-για-την-αποκατάσταση-ζημιών-σ-793283

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου στην περιοχή Αμπελική και η οδική πρόσβαση στις Μονές Ευαγγελισμού και Τιμίου Προδρόμου, τίθενται στις προτεραιότητες του δήμου Σκοπέλου, ενώ βρίσκονται ήδη στα χέρια του δημάρχου, Χρήστου Βασιλούδη, οι σχετικές μελέτες.

Η μία μελέτη αφορά την αποκατάσταση του δρόμου στην περιοχή Αμπελική, ύψους 185.000 ευρώ, και η δεύτερη, ύψους 460.000 ευρώ, αντίστοιχα, την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στα δύο Μοναστήρια.

Στην περιοχή της Αμπελικής, ειδικότερα, έχουν σημειωθεί δύο μεγάλες κατολισθήσεις λόγω της θεομηνίας του περασμένου Σεπτεμβρίου, που έπληξε το νησί, ενώ παράλληλα απαιτείται η κατασκευή τριών γεφυρών.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζει ότι τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω των χρημάτων που διατέθηκαν από την πολιτεία, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δρομολογηθούν στη συνέχεια.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου τα συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης.

Στο μεταξύ, έχουν δημοπρατηθεί και υλοποιούνται τρία έργα που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της βατότητας στις Ράχες, τον οδικό άξονα Στάφυλος-Βελανιώ και το τμήμα Ποτάμι-Μορτερό, αντίστοιχα.

Απομένει η μελέτη αποκατάστασης προς Λιμνονάρι, ενώ έχει ανατεθεί η μελέτη για το αντιπλημμυρικό του Αγνώντα, και αναμένεται να καθοριστεί το ύψος της αποκατάστασης, προκειμένου να δρομολογηθεί στη συνέχεια και το συγκεκριμένο έργο.

Παράλληλα, έχουν αποσταλεί προς έγκριση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα λιμάνια του Αγνώντα και της Σκοπέλου, ενώ έχουν γίνει οι αντίστοιχες παρεμβάσεις από το δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να εξωραϊστεί η εικόνα του νησιού, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες, προκειμένου να εξομαλυνθούν πολλά από τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο αυτό έγινε παράκαμψη από κοντινή δίοδο προς Αγνώντα, προκειμένου να γίνεται κανονικά η κυκλοφορία της λεωφορειακής γραμμής, για την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου