ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στην Αλόννησο

δωρεάν-οφθαλμολογικές-εξετάσεις-στη-797549

Περισσότεροι από εκατό Αλοννησιώτες εξετάστηκαν δωρεάν από το χειρουργό οφθαλμίατρο Δημήτρη Τσουκανά, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί και πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στη διάρκεια των διακοπών του στην Αλόννησο, όπου διατηρεί σπίτι.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η λειτουργία του ιατρείου Γενικού οφθαλμολογικού ελέγχου ενηλίκων που λειτούργησε δωρεάν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλοννήσου από την Δευτέρα 8 Αυγούστου ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτρης Τσουκανάς.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, συνολικά εξετάστηκαν 101 άτομα 93 τακτικά και 8 επείγοντα, ενώ «εξ αυτών 34% διαγνώστηκαν με χειρουργικές παθήσεις του οφθαλμού (κατά βάση καταρράκτη) και 17% με παθολογία του οφθαλμού που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ή αντιμετώπισης – παρέμβασης (ηλικιακή εκφύλιση Ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, γλαύκωμα, θόλωση οπίσθιου περιφακίου, ενδοθηλιακή δυστροφία τύπου Fuchs, εξωτερική οφθαλμοπληγία κ.α.). Από τα επείγοντα διαγνώσαμε και στείλαμε στην Αθήνα για άμεση αντιμετώπιση μια ρηγματογενή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς σε πρώιμο στάδιο και αφαιρέσαμε τρία ξένα σώματα κερατοειδούς» προσθέτει ο ίδιος.

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη ειδικότητα στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού και γι’ αυτό το λόγο, όσοι επιθυμούν να εξεταστούν, μεταβαίνουν είτε στο Βόλο είτε σε άλλες περιοχές, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία.

Στην προκειμένη περίπτωση, μέσω της εθελοντικής πρωτοβουλίας του Αλοννησιώτη γιατρού, πολλοί κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να εξεταστούν, ενώ πολλοί διατυπώνουν την ευχή, να επαναληφθεί η συγκεκριμένη δράση.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης εξέφρασε, από την πλευρά του, θερμές ευχαριστίες στον γιατρό Δημήτρη Τσουκανά για την ευγενική προσφορά του προς τους κατοίκους της Αλοννήσου. «Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης τέτοιου είδους ενέργειες και ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό νησί αναδεικνύουν τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου