ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο στην Αλόννησο

επιστήμονες-απ-όλο-τον-κόσμο-στην-αλ-801626

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η Διεθνής Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, στην Αλόννησο, που προσελκύει το ενδιαφέρον ερευνητών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Σε μεγάλο αφιέρωμα του διαδικτυακού news 274, γίνεται εκτενής αναφορά στο έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα, «τον άνθρωπο που έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας εναλλακτικής ιατρικής» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής εκπαιδεύονται γιατροί από όλα τα μέρη του κόσμου, από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ινδία, την Απω Ανατολή και από τις χώρες της Νότιας Αμερικής. «Ταξιδεύουν πολλές ημέρες για να φτάσουν στην Αλόννησο, ξοδεύοντας πολλά χρήματα. Αυτή είναι μία ένδειξη της αγάπης και της ανάγκης του γιατρού να θεραπεύει και η ιδέα της ίδρυσης της Ακαδημίας ήταν ακριβώς αυτή. Εδώ θα έφταναν μόνο αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονταν να θεραπεύουν» επισημαίνει ο κ. Βυθούλκας.

Οι επιστήμονες που επισκέπτονται την Ακαδημία Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί και τις ομορφιές του, λειτουργώντας στη συνέχεια ως «πρεσβευτές» του νησιού, στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Ιδρυτής της Ακαδημίας, είναι ο καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «αναμορφωτής της ομοιοπαθητικής για τον εικοστό αιώνα» και εκείνος που την «σύστησε» για πρώτη φορά στους Ελληνες.

Οπως υπογραμμίζεται στο ίδιο αφιέρωμα, ο κ. Βυθούλκας υπήρξε προσωπικός γιατρός του Κρισναμούρτι, αφιέρωσε τη ζωή του στην εναλλακτική θεραπευτική, η οποία τον κέρδισε -όπως μας εξομολογήθηκε- μέσα από ένα εντελώς αναπάντεχο γεγονός πριν από περίπου 50 χρόνια. Εχει τιμηθεί με δεκάδες διεθνή βραβεία και διακρίσεις, καθώς και με το Right Livelihood Award (γνωστό ως εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ), είναι επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Ιατρική Ακαδημία της Μόσχας, Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή των Βάσκων στην Ισπανία.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην ετοιμολογία του όρου ομοιοπαθητική, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις «όμοιος» και «πάθος». Πρόκειται για τη θεραπευτική που βασίζεται στην αρχή ότι η θεραπεία μιας νόσου επιτυγχάνεται με φαρμακευτικές ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν σε ένα υγιές άτομο, παρόμοια συμπτώματα με εκείνα της νόσου που πρόκειται να θεραπεύσουν.

Η κλασική επιστήμη έχει στόχο να πολεμήσει μικρόβια, ιούς και αρρώστιες. Αντίθετα, η σκοπιά της ομοιοπαθητικής είναι πιο καθολική. Αναζητά τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους αρρωσταίνουμε, όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε ψυχο-πνευματικό επίπεδο. Και σύμφωνα με όσα αναφέρει στα βιβλία του ο κύριος Βυθούλκας ο ορισμός της υγείας πρέπει να περιλαμβάνει και τα τρία αυτά επίπεδα. Οι ασθένειες που εκδηλώνουμε είτε περιορίζουν την «ελευθερία» του φυσικού σώματός μας, είτε εκδηλώνονται ως ανισορροπίες σε συναισθηματικό επίπεδο λόγω υπερβολικού πάθους και συναισθημάτων, είτε σε πνευματικό επίπεδο λόγω υπερβολικού εγωισμού. Η ομοιοπαθητική έρχεται να συμπορευτεί με την κλασική ιατρική και να βρει τη θέση της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου