ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεά φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

δωρεά-φαρμάκων-στο-κέντρο-υγείας-σκιά-802078

Τρία κιβώτια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού δωρίθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Η εν λόγω δωρεά περιελάμβανε συνολικά 89 διαφορετικά σκευάσματα, που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών.

Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο ανταποκρίθηκε για τρίτη φορά, σε διάστημα μικρότερο από ενάμιση χρόνο, στο αίτημα του συλλόγου, με τη μεσολάβηση της Αριστέας Δερβένη, μέλος του συλλόγου. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, διατροφολόγου κ. Σταματίνας Χονδρονικολή.

Ο Σύλλογος διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στη Βασιλική Ηλιοπούλου, εθελόντρια του Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπως και στην Αριστέα Δερβένη και την Ματούλα Χονδρονικολή, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου, εντάχθηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, αφού προηγουμένως ο Σύλλογος εξασφάλισε την άδεια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Δεκάδες πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν, εξάλλου, με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η συνεργασία με την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με θέμα την ένταξη της Σκιάθου, στις περιοχές δράσεις της, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους» που σκοπό έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συνεργασία με δημόσια δομή υγείας, την οποία εξασφάλισε ο σύλλογος με τη συναίνεση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σε συνεργασία με την κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, στο πλαίσιο της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί δύο χειρουργεία, την περίοδο Οκτώβριος 2015 – Μάρτιος 2016, για τη θεραπεία τετράχρονης που πάσχει από εκτεταμένη φλεβική δυσπλασία, θέτοντας εκτός κινδύνου πλέον, τη ζωή της.

Επίσης αναπτύχθηκε συνεργασία με την οργάνωση Δεσμός, στο πλαίσιο της οποίας στάλθηκε στο σύλλογο, δωρεά ύψους 400 ευρώ σε τρόφιμα για τους οικονομικά αδύναμους, (160 κιλά τρόφιμα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής), ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν παπούτσια, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, σε συνεργασία με την Ενωση «Μαζί για το Παιδί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου