ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση 8% στις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αύξηση-8-στις-πτήσεις-εξωτερικού-στο-αε-802695

Ανοδική πορεία παρουσιάζουν οι δείκτες του τουρισμού, από το εξωτερικό, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου για τον Ιούλιο, τα οποία μεταφράζονται σε αύξηση 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του φετινού Ιουλίου ταξίδεψαν 46.506 ξένοι τουρίστες έναντι 42.545 τον περσινό Ιούλιο. Στο μεταξύ, έχει αυξηθεί ο συνολικός αριθμός πτήσεων από το εξωτερικό στις 110 εβδομαδιαίως, ενώ τρεις επιπλέον πτήσεις πραγματοποιούνται κάθε μέρα από την Αθήνα προς τη Σκιάθο και αντιστρόφως.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, εξάλλου, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αφιχθέντων ξεπέρασε τις 2.500, καθώς καταγράφηκαν 26 συνολικά πτήσεις στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Η κίνηση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητική από τους ιθύνοντες του αεροδρομίου της Σκιάθου, ενώ όπως επισημαίνεται, πέραν των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι διεκδικούν παραδοσιακά την πρώτη θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό, εξαιρετικά δυναμική είναι και η παρουσία των Ιταλών, οι οποίοι κάνουν αισθητή και φέτος την παρουσία τους. Οι καλά γνωρίζοντες τα τουριστικά θέματα, εκτιμούν ότι η προσθήκη περισσότερων πτήσεων από Ιταλία και νέων προορισμών όπως το Τορίνο, λειτουργούν ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση της Σκιάθου και των νησιών γενικότερα.

Αναλύοντας τους πίνακες των αφίξεων, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, διαπιστώνει κανείς ότι είναι εμφανής η αύξηση των Βρετανών τουριστών στη διάρκεια του Ιουλίου, καθώς φέτος καταγράφηκαν 18.492 αφιχθέντες από τον συγκεκριμένο προορισμό, έναντι 18.092 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τη δεύτερη θέση διεκδικούν οι Ιταλοί τουρίστες, 9.009 το φετινό Ιούλιο, έναντι 8.472 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Εμφανής αύξηση σημειώνεται, αντίστοιχα, και από τη σουηδική αγορά σύμφωνα με τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου. Ειδικότερα το φετινό Ιούλιο καταγράφηκαν 3.496 Σουηδοί τουρίστες, ενώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα καταμετρήθηκαν 2.778 τουρίστες από τη συγκεκριμένη Σκανδιναβική χώρα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα επαληθεύουν τις προβλέψεις τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι ανέφεραν ότι η σεζόν θα διατηρηθεί κατά μέσο όρο στα περσινά δεδομένα και θα κλείσει με θετικό πρόσημο και αύξηση στο σύνολο των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Περισσότεροι Νορβηγοί επέλεξαν επίσης τις Βόρειες Σποράδες στη διάρκεια του Ιουλίου, αύξηση η οποία μεταφράζεται αριθμητικά σε 2.211 αφιχθέντες φέτος έναντι 1.940 την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Ευοίωνο είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι ανάλογη δυναμική παρατηρείται και από τις υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής, που μεταφράζεται σε 1.980 αφίξεις για το ίδιο χρονικό διάστημα έναντι 1.315 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με ανάλογη διάθεση κινούνται, στο μεταξύ και οι Σέρβοι, 1.956 το φετινό Ιούλιο, έναντι 1.451 πέρυσι, ενώ όπως εκτιμάται, οι στοχευμένες προσπάθειες που αναπτύσσονται στις νησιωτικές περιοχές, θα διευρύνουν αλλά και θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου