ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τσουχτερά πρόστιμα στη Σκιάθο

τσουχτερά-πρόστιμα-στη-σκιάθο-804554

Ιδιαίτερα τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται, σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, που προβλέπει πρόστιμα έως 500 ευρώ στους παραβάτες. Στο μεταξύ, έχουν ήδη καταγραφεί 43 παραβάσεις στον κανονισμό καθαριότητας και το πιο τσουχτερό πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν ύψους 500 ευρώ για παράνομη αφισοκόλληση, ενώ έχουν επιβληθεί επίσης 1.500 πρόστιμα για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας της Σκιάθου, σαρώνει κυριολεκτικά το νησί σε καθημερινή βάση, παρά το γεγονός ότι τρία μόνο άτομα, έναντι των εννέα που υπήρχαν παλαιότερα, καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενός δύσκολου πεδίου, υπερβάλλοντας εαυτούς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στη διάρκεια του χρόνου έχουν επιβληθεί από τη Δημοτική αστυνομία Σκιάθου 1.500 πρόστιμα για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες για κίνηση σε πεζόδρομο είναι 200 ευρώ, 80 ευρώ για οχήματα που σταθμεύουν παράνομα σε πλατείες και πεζοδρόμια και 40 ευρώ για τα δίκυκλα αντίστοιχα. Η παράνομη είσοδος σε πεζόδρομο, επιβαρύνεται με 40 ευρώ πρόστιμο για τα αυτοκίνητα και 20 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ιδιαίτερα τσουχτερά, είναι παράλληλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται για εγκαταλειμμένα οχήματα, καθώς φτάνουν τα 500 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 41 εγκαταλειμμένα οχήματα, έχουν αποσταλεί ισάριθμα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες και έχουν δοθεί για ανακύκλωση 17 οχήματα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, Κώστας Γιαννίτσης, υπογραμμίζει ότι: «στόχος είναι να προσαρμόζονται οι κάτοικοι του νησιού με το οργανόγραμμα του Δήμου, ούτως ώστε να διατηρείται η καλύτερη δυνατή εικόνα για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Η φιλοσοφία του κανονισμού καθαριότητας είναι σύμφωνη με τη φιλοσοφία που υπάρχει παγκοσμίως, για επιβολή προστίμων, σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον».

Στο μεταξύ, ανά τακτά διαστήματα εκδίδονται γραπτά ενημερωτικά δελτία από τη δημοτική αστυνομία Σκιάθου, τα οποία αποστέλλονται σε όλους, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστό ότι η εναπόθεση μπάζων ή αδρανών γενικότερα υλικών σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται, χρεώνεται με πρόστιμο 500 ευρώ. Παράλληλα, δίνονται οδηγίες σε όλους, προκειμένου τα αδρανή υλικά να απομακρύνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ρύπανση μνημείων, αγαλμάτων, τοίχων, πάρκων, παιδικών χαρών, πρασίνου, Δημαρχιακού Μεγάρου κ.λπ. επιβαρύνεται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Το πλέον σύνηθες πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 150 ευρώ για ρίψη ακάθαρτων υδάτων στο δρόμο ή σε εξωτερικούς, γενικότερα χώρους, ενώ ανάλογου ύψους είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά σε κάδους απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου