ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοποριακό φεστιβάλ στη Σκόπελο

πρωτοποριακό-φεστιβάλ-στη-σκόπελο-804993

Ανοίγει σήμερα αυλαία το 1ο WeFest που θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου

Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί το 1ο φεστιβάλ «Skopelos we fest», το οποίο ανοίγει σήμερα αυλαία στις 20.30 στο θερινό κινηματογράφο «Ορφέας», θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου, τελεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.

Το WE φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν να προβάλλουν τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του νησιού, μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης γίνεται ενεργό κομμάτι της διαδικασίας και μαθαίνει βιωματικά τα μυστικά της Σκοπέλου.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, υλοποιείται χάρη στην πολύμηνη συνεργασία πολλών νέων ανθρώπων που ζουν στη Σκόπελο ή απλά την αγαπούν και περιλαμβάνει 13 δραστηριότητες που χωρίζονται σε τρεις θεματικές: τη δημιουργία, την εξερεύνηση και τη διασκέδαση. «Όραμά μας είναι μέσα από αυτές να αναβιώσουμε, να αναγεννήσουμε και να επικοινωνήσουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τη ζωή των ντόπιων, την κουλτούρα του τόπου.Τέλος, να επαναπροσδιορίσουμε τον παραθερισμό. Ένα πείραμα σε ένα νησί που διαθέτει το σκηνικό, την ιστορία και τις υποδομές να οργανώσει ένα διαφορετικό, ονειρεμένο Φεστιβάλ», σημειώνουν οι διοργανωτές .

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, συγκεκριμένα, τέσσερις διαδρομές (τρεις στη φύση και μια στη Χώρα), τρία εργαστήρια/μαγειρέματα που θα καταλήξουν σε ένα γαστρονομικό γλέντι -WeFeast- το βράδυ του Σαββάτου.Επίσης, περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια όπως δημιουργία μάσκας, κεραμική, σκηνοθεσία, κατασκευή καράβας. Όλα τα παραπάνω είναι εμπνευσμένα από τις παραδόσεις του νησιού.

Ανάμεσα σε όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει το ενδιαφέρον για την περιβαλλοντική συνείδηση! «Η WWF θα λάβει μέρος δίπλα μας με ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς μας φίλους! Παράλληλα με τα δρώμενα των τριών ημερών θα παρουσιάζεται στο σινεμά της Χώρας, στον Ορφέα, το πρώτο ντοκιμαντέρ από τη σειρά “LocalHeroes” στις 21:00 με 22:00» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διασκέδαση δε θα λείψει. «Θα γιορτάσουμε δεόντως όλο τούτο το εγχείρημα με απόγειο ένα μεγάλο πάρτυ λήξης, όπου θα διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί, ένα καινούριο σύνολο ανθρώπων που τους δένουν μαζί εμπειρίες», σύμφωνα με το σχεδιασμό δράσης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου