ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκωτσέζικος γάμος στη Σκόπελο

σκωτσέζικος-γάμος-στη-σκόπελο-805600

Ιδιαίτερα δημοφιλής γαμήλιος προορισμός για 100 και πλέον μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο είναι η Σκόπελος, όπου τελέστηκε πρόσφατα ο γάμος Σκωτσέζων, με το γαμπρό, το παρανυφάκι και τους άρρενες συγγενείς, ντυμένους με το παραδοσιακό κιλτ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Ελληνίδα νύφη φορούσε ένα υπέροχο νυφικό και το μυστήριο τελέστηκε, παρουσία εκατό και πλέον προσκεκλημένων στην παραλία Λιμνονάρι της Σκοπέλου. Το γάμο τέλεσε η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, η οποία μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι το μυστήριο τελέστηκε σε μια πολύ όμορφη παραλία του νησιού και στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση σε κοντινό εστιατόριο.

Ο γαμήλιος στολισμός και ο μπουφές ήταν υπέροχος, οι ροτόντες ήταν τοποθετημένες περιμετρικά της πισίνας, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό, ενώ η μουσική που πλαισίωσε τη γαμήλια δεξίωση είχε έντονες σκωτσέζικες πινελιές, υπογραμμίζοντας το στοιχείο της πρωτοτυπίας του συγκεκριμένου γάμου.

Η Σκόπελος έχει εδραιωθεί πλέον ως το νησί του «Μάμα μια», το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να βιώσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους με φόντο το παραμυθένιο σκηνικό της δημοφιλούς ταινίας και γι’ αυτό το λόγο οι μελλόνυμφοι διαμορφώνουν ανάλογα το πλάνο της πιο όμορφης στιγμής της ζωής τους.

Στο μεταξύ, μελλόνυμφοι από όλο τον κόσμο επιλέγουν το Λιμνονάρι, τον Αμάραντο και το γραφικό ξωκλήσι του Αη Γιάννη στο Καστρί, προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους, αλά μάμα μια, επηρεασμένοι από την επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία, που κάνει το γύρο του κόσμου.

«Τη συγκεκριμένη εβδομάδα που διανύουμε, πρόκειται να τελεστούν πέντε γάμοι στον Αη Γιάννη στο Καστρί και έχουν προηγηθεί τουλάχιστον οχτώ ακόμη, το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζει η κ. Κλωνάρη, η οποία προσθέτει ότι μέχρι στιγμής έχουν τελεστεί τουλάχιστον 47 γάμοι στα πρότυπα της ταινίας «Μάμα μία» και έπεται συνέχεια.

Η αύξηση του γαμήλιου τουρισμού και οι διαρκείς αφίξεις μελλόνυμφων ζευγαριών από όλο τον κόσμο, συνοδεία δεκάδων συγγενών και φίλων, καθιστούν ευρύτερα γνωστό το νησί διεθνώς και παράλληλα τονώνουν την τοπική οικονομία, τα καταλύματα αλλά και τις ταβέρνες του νησιού, όπου πραγματοποιείται η δεξίωση. Η συνήθης διαμονή των μελλονύμφων και των συγγενών τους είναι τουλάχιστον τέσσερις μέρες, γεγονός που συνεπάγεται την αντίστοιχη κίνηση στις επιχειρήσεις του νησιού.

Παράλληλα, η παρούσα τουριστική κίνηση του νησιού είναι πολύ ικανοποιητική, τα ποσοστά πληρότητας είναι υψηλά και όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Σκοπέλου, είναι μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου