ΣΠΟΡΑΔΕΣ

1ο WeFest στο νησί της Σκοπέλου

1ο-wefest-στο-νησί-της-σκοπέλου-806713

Το πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ «Skopeloswefest» ξεκινά στις 5 Αυγούστου στη Σκόπελο, υπό την αιγίδα της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου.
Το WE φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις που σκοπό έχουν να προβάλλουν τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Ο επισκέπτης γίνεται ενεργό κομμάτι της διαδικασίας και μαθαίνει βιωματικά τα μυστικά της Σκοπέλου.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέας» για την τελετή έναρξης, με ώρα προσέλευσης 20:30. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης θα προβληθεί η ταινία «Local Hero, Vol 1».

Για τις τρεις ημέρες, που θα διαρκέσει το φεστιβάλ, έχουν προγραμματιστεί 15 δραστηριότητες που χωρίζονται σε τρεις θεματικές: τη δημιουργία, την εξερεύνηση και τη διασκέδαση.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 διαδρομές (3 στη φύση και 3 στη Χώρα), 3 εργαστήρια/μαγειρέματα που θα καταλήξουν σε ένα γαστρονομικό γλέντι -WeFeast- το βράδυ του Σαββάτου.

Περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια όπως δημιουργία μάσκας, κεραμική, σκηνοθεσία, κατασκευή καράβας. Ολα τα παραπάνω είναι εμπνευσμένα από τις παραδόσεις του νησιού.

«Ανάμεσα σε όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει το ενδιαφέρον μας για την περιβαλλοντική συνείδηση! Η WWF θα λάβει μέρος δίπλα μας με ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς μας φίλους», προσθέτουν οι διοργανωτές και ενημερώνουν ότι παράλληλα με τα δρώμενα των τριών ημερών θα παρουσιάζεται στο σινεμά της Χώρας, στον Ορφέα, το πρώτο ντοκιμαντέρ από τη σειρά «Local Heroes», στις 21:00 με 22:00.

Δεν θα λείψει, όμως, και η διασκέδαση. Οπως ενημερώνουν, «θα γιορτάσουμε δεόντως όλο τούτο το εγχείρημα με απόγειο ένα μεγάλο πάρτι λήξης, όπου θα διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί, ένα καινούριο σύνολο ανθρώπων που τους δένουν μαζί εμπειρίες. Το Smash Party είναι σχεδιασμένο να γίνει σε μέρος έκπληξη! Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι την ανατολή».

«Με το μυαλό μας πάντα στραμμένο μπροστά, με γνώμονα να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους, να μοιραστούμε τα ήθη και έθιμα ενός τόπου -της Σκοπέλου φέτος- να δημιουργήσουμε έναν θεσμό που μπορεί να εισάγει εναλλακτικούς τρόπους παραθερισμού και που μπορεί να λάβει χώρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, προάγοντας την ελληνική δημιουργική επιχειρηματικότητα και συνεργασία, παρακαλούμε όλους τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στην προβολή του 1ου WeFest. Αυτό το καλοκαίρι Πάμε Σκόπελο!», τονίζουν στην ανακοίνωση – κάλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://skopeloswefest.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου