ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων το Κ.Υ. Σκιάθου

χωρίς-οδηγούς-ασθενοφόρων-το-κ-υ-σκιάθ-809086

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του, ενώ το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας προβλέπει πέντε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. του νησιού υπάρχει μόλις ένας οδηγός.

Οι ελλείψεις σε οδηγούς δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ειδικότερα κατά τη θερινή περίοδο που το νησί σφύζει από επισκέπτες. Ο μοναδικός οδηγός που υπάρχει αδυνατεί να καλύψει όλες τις βάρδιες και της συχνότητα των περιστατικών, με αποτέλεσμα η διακομιδή των ασθενών να πραγματοποιείται τις περισσότερες φορές με αυτοκίνητα ιδιωτών ή ταξί.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει πως αν και η διαδικασία πλήρωσης της μιας εκ των πέντε κενών θέσεων έχει ξεκινήσει, εντούτοις αποδεικνύεται χρονοβόρα, διότι δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το εάν σκοπεύει να αντιμετωπίσει άμεσα τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν από την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σκιάθου, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στη μέση της τουριστικής σεζόν, ενώ το νησί αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου