ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινδυνεύει να μείνει ανά πάσα στιγμή το μοναδικό ασθενοφόρο στην Αλόννησο

κινδυνεύει-να-μείνει-ανά-πάσα-στιγμή-τ-809714

Εδώ και ένα μήνα κυκλοφορεί για τις διακομιδές ρισκάροντας…

Φωνή… απόγνωσης από τον δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη. Το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί, κινδυνεύει να «μείνει» ανά πάσα στιγμή λόγω βλάβης που παρουσιάζει στη μηχανή του και η οποία δεν είναι δυνατό να επισκευαστεί στο συνεργείο της περιοχής.

«Εδώ και ένα μήνα έχω υποβάλλει αλλεπάλληλα αιτήματα προς την 5η ΥΠΕ για την επισκευή του ασθενοφόρου, δεν υπάρχει όμως καμία ανταπόκριση», ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού. Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, τον τελευταίο ένα μήνα, το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει η Αλόννησος για τη διακομιδή ασθενών και τραυματιών, κινείται στους δρόμους του νησιού, με κίνδυνο να μείνει ανά πάσα στιγμή.

Το ασθενοφόρο παρουσιάζει μηχανική βλάβη. Ο κ. Βαφίνης ζήτησε από συνεργείο στο νησί να αποκαταστήσει τη βλάβη, δεν είναι όμως δυνατό. «Μας είπαν ότι πρέπει να δουν τον εγκέφαλο της μηχανής και είναι αδύνατη η επισκευή του στην Αλόννησο», εξηγεί ο ίδιος.«Κάθε φορά που το ασθενοφόρο κινείται για τη διακομιδή οποιουδήποτε περιστατικού, τρέμει το φυλλοκάρδι μας, μήπως μείνει.

Αυτή την περίοδο, το νησί βουλιάζει από κόσμο και οι ανάγκες διακομιδών έχουν πολλαπλασιαστεί. Εχουμε τραυματισμούς από τροχαία και διαφόρων ειδών περιστατικά που χρήζουν διακομιδής κι εμείς φοβόμαστε για τη στιγμή που το ασθενοφόρο θα μείνει στο δρόμο», αναφέρει ο κ. Βαφίνης, ζητώντας άμεσα να παρέμβει η 5η ΥΠΕ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου