ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρατράγουδα για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

παρατράγουδα-για-το-πανηγύρι-της-αγία-809719

Ο δήμος Αλοννήσου δεν πληρώνει για ορχήστρα από τη στιγμή που στα έξοδα δεν συμμετέχουν καταστηματάρχες

Παρατράγουδα για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Αλόννησο.Κάτοικοι και επαγγελματίες κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι «δεν δίνει 2.000 ευρώ για να διοργανώσει το πανηγύρι» και ο δήμος ψέγει τους καταστηματάρχες ότι «αρνήθηκαν να συμμετέχουν οικονομικά στη διοργάνωση, μολονότι έχουν άμεσα οφέλη».

Το πανηγύρι επρόκειτο να γίνει σήμερα, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, που είναι η πολιούχος του νησιού. Δεν θα γίνει όμως και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι μοναδικές εκδηλώσεις είναι θρησκευτικού περιεχομένου και ξεκίνησαν ήδη από χθες με τον Εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας και της κάρας της Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αταλάντης. Μάλιστα, τα μέλη της Φιλαρμονικής μετέβησαν στο νησί με δικά τους έξοδα, ενώ η δωρεάν διαμονή τους εξασφαλίστηκε από προσφορά κατοίκων που διαθέτουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

.«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για το νησί. Κάθε χρόνο μάλιστα συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου στο Πατητήρι για να γιορτάσει. Ο δήμος όμως δεν φρόντισε να εξασφαλίσει 2.000 ευρώ για να πληρώσει την ορχήστρα και να γίνει το πανηγύρι όπως κάθε χρόνο. Για άλλες όμως εκδηλώσεις έχει να δίνει 50.000 και 60.000 ευρώ», έλεγε διαμαρτυρόμενος κάτοικος του νησιού.«Προκαλώ επίσημα, όποιον θέλει να πει πού έδωσε ο δήμος τέτοια ποσά. Ποτέ δεν έχουμε διαθέσει τέτοια χρήματα για εκδηλώσεις.

Η περίοδος που περνάμε είναι περίοδος ισχνών αγελάδων», απάντησε ο δήμαρχος, Πέτρος Βαφίνης. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι ο δήμος απευθύνθηκε στους 15- 20 καταστηματάρχες στο Πατητήρι να συμμετέχουν στα έξοδα από τη στιγμή που και οι ίδιοι έχουν άμεσο οικονομικό όφελος, αλλά αρνήθηκαν. «Ο δήμος διαθέτει το χώρο, τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Αν έδιναν και οι ίδιοι από 100 ευρώ θα πληρωνόταν και η ορχήστρα. Αλλά τοαρνήθηκαν», ανέφερε ο κ. Βαφίνης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου