ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μηχανοτεχνίτης σε ρόλο… οδηγού του ΕΚΑΒ στη Σκιάθο

μηχανοτεχνίτης-σε-ρόλο-οδηγού-του-εκ-814906

Μηχανοτεχνίτης του δήμου Σκιάθου σε ρόλο οδηγού… ασθενοφόρου προκειμένου να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Συναγερμός χθες στο νησί του Παπαδιαμάντη -που πληρώνει την αδιαφορία της 5ης ΥΠΕ καθώς για πολλοστή χρονιά αφήνει το νησί με έναν οδηγό, όπως αποκάλυψε εδώ και τρεις μέρες ο ΤΑΧΥΡΟΜΟΣ– όταν κάτοικος του νησιού που διαμένει μόνος του και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, κρίθηκε ότι πρέπει κατεπειγόντως να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του.

Το περιστατικό ήταν επείγον και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκιάθου μαζί με την κοινωνική λειτουργό του δήμου και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας έβαλαν μπροστά τη λογική και την αυτονόητη ανάγκη ο άνθρωπος να διακομιστεί στο Κ.Υ. και χωρίς δεύτερη σκέψη, επιστράτευσαν μηχανοτεχνίτη του δήμου, προκειμένου να οδηγήσει το ασθενοφόρο και να γίνει η μεταφορά του ασθενούς στο Κέντρο Υγείας όπου υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις.

Η περιπέτεια του άρρωστου Σκιαθίτη είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με τις δημοτικές υπηρεσίες να είναι υπ’ ατμόν με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κων. Γιαννίτση που μαζί με την κοινωνική λειτουργό του δήμου, αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια των γιατρών προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον άνθρωπο που η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας μόλις ενημερώθηκαν για την κλινική εικόνα του ασθενή, ζήτησαν να μεταφερθεί για εξετάσεις, ωστόσο αυτό… στην περίπτωση της Σκιάθου, ειδικά μετά τις 3 το μεσημέρι που ολοκληρώνεται η βάρδια του μοναδικού οδηγού ασθενοφόρου, μετατρέπεται σε θρίλερ. Ετσι έγινε και χθες, χρειάστηκε η παρέμβαση του δήμου, για να βρεθεί ο δημοτικός υπάλληλος που σημειωτέον έχει τη δυνατότητα (σχετικό δίπλωμα κ.α.) για να πάρει τα κλειδιά του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας και συνοδεία γιατρού να μεταφέρει τον ασθενή.

«Το κράτος δυστυχώς δίνει εξετάσεις στη Σκιάθο και πάντα βαθμολογείται ως επιεικώς απαράδεκτο», τόνισε εξοργισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες το βράδυ ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος στρέφοντας τα βέλη του στην 5η ΥΠΕ που όπως τόνισε «αδιαφορεί για μία περιοχή που το καλοκαίρι έχει περισσότερο πληθυσμό από ό,τι ολόκληρη η Θεσσαλία, εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή. Δεν γίνεται με ξένα κόλλυβα… να προσποιούνται ότι νοιάζονται για να λύσουν το πρόβλημα» συνέχισε ο κ. Πρεβεζάνος, αποκαλύπτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος για να κάνει διακομιδές με το ασθενοφόρο.

Χθες το βράδυ πάντως ο ασθενής και επειδή η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή, διακομίστηκε με το καράβι Πρωτέας στο Νοσοκομείο του Βόλου προκειμένου να νοσηλευτεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου