ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποστελεχωμένος ο δήμος Σκοπέλου

υποστελεχωμένος-ο-δήμος-σκοπέλου-817951

Η ανάγκη συγκρότησης ειδικού άξονα, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο οποίος θα είναι στη διάθεση των δήμων για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από θεομηνία, αλλά και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δήμων, συζητήθηκαν στη Σκόπελο.

Με αφορμή την κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου όπου συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και θέματα που θα θέσουν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπογραμμίστηκε η ανάγκη επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους Δήμους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιώργος Κωτσός, υπογραμμίζει ότι «το αντικείμενο της συζήτησής μας είναι πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, λόγω των ζημιών των υποδομών, στην τουριστική κίνηση του νησιού», ενώ προσθέτει ότι είναι σημαντικός «ο συνολικός σχεδιασμός για τη θωράκιση των δήμων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, με αφορμή τις ζημιές που έχουν γίνει στη Σκόπελο, που είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Αναφερόμενος στην παρουσία της ΠΕΔ στη Σκόπελο, ο κ. Κωτσός επισημαίνει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ομόφωνης απόφασης που έχει ληφθεί από το Δ.Σ. της ΠΕΔ για αποκεντρωμένες συνεδριάσεις του Διοικητικού συμβουλίου κάθε τρεις μήνες περίπου, σε δήμους της Περιφέρειας. Στόχος είναι «να εμπεδώσουμε την περιφερειακή διάσταση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων αλλά και ταυτόχρονα να έρθουμε πιο κοντά όλοι μας στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, έθεσε υπόψη του προέδρου της ΠΕΔ τα προβλήματα του νησιού, με αιχμή του δόρατος την υποστελέχωση, που δυσχεραίνει την καθημερινή λειτουργία του Δήμου.

Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα είναι, εξάλλου, η εκπόνηση μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, η οποία παραμένει σχέδιο επί χάρτου μέχρι στιγμής. Ο δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης το έχει υπόψη του, το έχει στις προτεραιότητές του και έχει ζητήσει χρηματοδότηση πάνω από 550.000 ευρώ για να μπορέσει να υλοποιήσει τη μελέτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου