ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση των ξένων τουριστών στο Αεροδρόμιο Σκιάθου

αύξηση-των-ξένων-τουριστών-στο-αεροδρ-820097

Αυξητική τάση σημειώνεται στις αφίξεις του Ιουνίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου όπου καταγράφηκαν 31.964 ξένοι τουρίστες, έναντι 30.763 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο μεταξύ, αναμένεται να αναλάβει δράση η Fraport τον προσεχή Νοέμβριο σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, ενώ παράλληλα ομάδα συμβούλων που έχει προσλάβει η εταιρεία αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για τη διεξαγωγή γεωτεχνικών ερευνών. Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το υπέδαφος του αεροδρομίου, στο πλαίσιο ενδεχόμενης εισήγησης για ανέγερση κτιριακών υποδομών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, Ηλίας Πετράκης, υπογραμμίζει ότι η κίνηση από το εξωτερικό είναι ικανοποιητική, οι αφίξεις παρουσιάζουν αυξητική τάση και όπως όλα δείχνουν, οι προγραμματισμένες αφίξεις πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς διαφοροποιήσεις. Ο ίδιος εκτιμά ότι η ικανοποιητική εικόνα και αυξητική, παράλληλα, τάση στις αφίξεις, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στη διάρκεια του Ιουνίου αφίχθησαν 16.395 Αγγλοι τουρίστες, περισσότεροι σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, καθώς τον περασμένο Ιούνιο καταγράφηκαν 15.388 αεροπορικές αφίξεις Βρετανών.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύονται οι Ιταλοί με 3.051 αφίξεις, έναντι 2.227 πέρυσι, ενώ τρίτοι κατά σειρά έρχονται οι Σουηδοί, 2.221 συνολικά στη διάρκεια του φετινού Ιουνίου, οι οποίοι παρουσιάζουν μικρή πτώση, ωστόσο, σε σύγκριση με πέρσι, καθώς την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο καταγράφηκαν 2.805 τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι Γερμανοί αναπτύσσουν δυναμική πορεία, καθώς τον φετινό Ιούνιο αφίχθησαν 1.533 Γερμανοί, ενώ πέρσι, στη διάρκεια του ίδιου μήνα, καταγράφηκαν 1.081 τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Ψηλά στην ατζέντα των αφίξεων της φετινής σεζόν καταγράφονται παράλληλα οι Νορβηγοί, με 1.799 αφίξεις έναντι 1.715 τον περσινό Ιούνιο. Παράλληλα στην πολύχρωμη παλέτα των ξένων επισκεπτών καταγράφονται 1.496 Δανοί, 1.243 Πολωνοί, αρκετοί Βαλκάνιοι, 1.418 Σέρβοι, αλλά και δεκάδες ακόμη ξένοι τουρίστες, διαφόρων εθνικοτήτων.

Ευχή και προσδοκία των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι να σημειώσουν περαιτέρω ανοδική τάση οι δείκτες των αφίξεων από το εξωτερικό, με δεδομένη την κοινή παραδοχή ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κίνησης στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου