ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο επίκεντρο του θαλάσσιου τουρισμού

στο-επίκεντρο-του-θαλάσσιου-τουρισμο-821995

Περισσότερα από 200 φουσκωτά συμμετείχαν στη φετινή συνάντηση της Αλοννήσου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης Φουσκωτών σκαφών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλόννησο με τη συμμετοχή 214 σκαφών και 948 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα. «Ηταν η μεγαλύτερη Πανελλήνια συνάντηση έως τώρα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό. Η Αλόννησος για έξι ημέρες ήταν το κέντρο του Αιγαίου» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου, Αγγελος Αργυρίου.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της διοργάνωσης ο κ. Αργυρίου επισημαίνει ότι «είμαστε υπερήφανοι για την διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης ομίλων φουσκωτών σκαφών. Η Αλόννησος με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, απέδειξε περίτρανα πως ένας μικρός τόπος με μεγάλο όραμα, μπορεί να φέρει εις πέρας μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε κυβερνήτες και πληρώματα που έφτασαν από κάθε θαλασσινή γωνιά της Ελλάδας και έκαναν πράξη το σύνθημα «Ολη η Ελλάδα μια παρέα». Ευχαριστούμε εθελοντές, φίλους και συνεργάτες για την άψογη συνεργασία και τον Μακεδονικό Ομιλο Φουσκωτών Σκαφών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν».

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το νησί της Αλοννήσου ήταν, είναι και θα είναι ένας φιλόξενος τόπος, πάντα έτοιμος να αγκαλιάσει τους επισκέπτες του είτε αυτοί έρχονται από τη στεριά ή τη θάλασσα.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 14 ομίλους από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τη βόρεια Ελλάδα και έχουν αγκυροβολήσει τα φουσκωτά τους στο Πατητήρι και στην παραλία Βότση. Στο πλαίσιο του προγράμματος της συνάντησης αναπτύχθηκαν είκοσι δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν ομιλίες με θέματα ιατρικού περιεχομένου αλλά και δράσεις που σχετίζονταν με το περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας σημαντικής διοργάνωσης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου