ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απευθείας σύνδεση της Σκιάθου με τη Νάπολη

απευθείας-σύνδεση-της-σκιάθου-με-τη-νά-822351

Με κανονικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ άνοιξε προχθές η νέα απευθείας γραμμή σύνδεσης με Νάπολη. Το νησί του Παπαδιαμάντη συνδέεται, παράλληλα, αεροπορικά με τη Ρώμη, τη Βενετία, το Μιλάνο, τη Μπέργκαμο και το Πρίντεζι και αναμένεται δυναμική παρουσία των Ιταλών στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται κανονικά οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν τις 100 εβδομαδιαίως στη φουλ σεζόν, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της ροής των ξένων τουριστών στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Χθες, ειδικότερα, σημειώθηκαν 25 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων της Ολυμπιακής, οι οποίες μεταφράζονται στην άφιξη περισσοτέρων από 2.500 τουριστών από το εξωτερικό.

Το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος αναμένεται να πυκνώσει το πρόγραμμα πτήσεων από το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκε από χθες το βράδυ και τρίτη πτήση από την Αθήνα με air bus το οποίο έχει χωρητικότητα 160 θέσεων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Σκιάθου, Ηλίας Πετράκης, αναφέρει ότι η ροή της κίνησης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι ικανοποιητική, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό πραγματοποιούνται κανονικά και αναμένεται περαιτέρω αύξηση στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε διοικητική παραλαβή του έργου επέκτασης της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών, προκειμένου να λειτουργήσει. Στην καινούργια πίστα θα σταθμεύουν τρία μεγάλα αεροπλάνα και στην παλιά πίστα του αεροδρομίου της Σκιάθου θα εξυπηρετούνται μόνο ελικοφόρα.

Επαγγελματίες των νησιών που ασχολούνται με τον τουρισμό αναφέρουν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης, αναφέρει από την πλευρά του ότι η ροή της κίνησης από την Αγγλία και το εξωτερικό γενικότερα πραγματοποιείται ομαλά, υπάρχει ικανοποιητική κίνηση στο νησί και όπως όλα δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα συνεχιστεί με ανάλογους ρυθμούς η κινητικότητα από το εξωτερικό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου