ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος σε Σκιάθο και Σκόπελο

περισσότερα-κρουαζιερόπλοια-φέτος-σ-823067

Περισσότεροι από 10.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν τη Σκιάθο και τη Σκόπελο στη διάρκεια της σεζόν, καθώς παρατηρείται αύξηση στο συνολικό αριθμό των προγραμματισμένων αφίξεων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των κατά τόπους Λιμενικών αρχών, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είναι εμφανής η αυξητική τάση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στα δύο νησιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα στη Σκιάθο έχουν καταγραφεί είκοσι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι στιγμής, ενώ η λίστα αναμένεται να μεταβληθεί καθώς ενδέχεται να προστεθούν και άλλες πέντε αφίξεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με τη λίστα των καταγεγραμμένων αφίξεων που έχει κοινοποιηθεί στο Λιμεναρχείο Σκιάθου, ο κύκλος άνοιξε στις 29 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 17 Οκτωβρίου.

Στις 6 Ιουλίου αναμένεται το Salamis Filoxenia, στις 8 Ιουλίου το Sea Cloud, στις 14 και 19 Αυγούστου το Salamis Filoxenia, 7 Σεπτεμβρίου το Royal Clipper, στις 11 Σεπτεμβρίου το Salamis Filoxenia, στις 15 Σεπτεμβρίου το Aegean Odyssey, στις 21 Σεπτεμβρίου το Royal Clipper, στις 21 Σεπτεμβρίου το Salamis Filoxenia, στις 26 Σεπτεμβρίου το Aegean Odyssey, στις 30 Σεπτεμβρίου το Voyager, στις 5 Οκτωβρίου το Royal Clipper και στις 17 Οκτωβρίου το Silver Cloud.

Στη Σκόπελο, αντίστοιχα, ο κύκλος των αφίξεων άνοιξε στις 12 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου. Στη λίστα των αφίξεων που αναμένονται, καταγράφονται μέχρι στιγμής τα κρουαζιερόπλοια : Sea Cloud στις 7 και 14 Ιουλίου και το Royal Clipper στις 8, 22 και 6 Οκτωβρίου.

Η κίνηση χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική από τους Λιμενάρχες Σκιάθου κ. Κατσάμπα και Σκοπέλου κ. Γκάρα, οι οποίοι επισημαίνουν παράλληλα ότι αρκετοί επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν τα νησιά, επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα και δίνουν μια ανάσα στην τοπική οικονομία.

Παράλληλα δίνεται η ανάλογη βαρύτητα στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού από τους τοπικούς φορείς, με στόχο να καταστεί δυνατή, σε μακροπρόθεσμη βάση, η ευρύτερη ανάπτυξη των νησιών και η δημιουργία λιμενικών υποδομών.

Το SilverSpirit στη Σκιάθο

Στο μεταξύ, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» κατέπλευσε χθες στις 8 το πρωί στη Σκιάθο, μεταφέροντας 333 επιβάτες και 358 άτομα πλήρωμα. Το μήκους 196 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Μπαχάμες, μετέφερε 113 Αμερικάνους, 54 Αγγλους, 52 Αυστραλούς, 18 Αργεντίνους, 18 Γερμανούς και δεκάδες ακόμη επισκέπτες, διαφόρων εθνικοτήτων. Στη διάρκεια της παραμονής οι επισκέπτες κινήθηκαν στη χώρα του νησιού και τα τοπικά καταστήματα, έως τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου, που πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα. Το «Silver Spirit» που προέρχονταν από το λιμάνι της Λήμνου, απέπλευσε από τη Σκιάθο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου