ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θερινό σχολείο στη Σκιάθο

θερινό-σχολείο-στη-σκιάθο-824299

Θερινό σχολείο θα λειτουργήσει στη Σκιάθο από 1 έως 5 Ιουλίου, με γενικό τίτλο «Ονειρο στο κύμα» και φορείς υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία προστασία της φύσης, το υπουργείο Παιδείας, το «Μαθαίνω για τα δάση», τη FEE και την αρωγή του δήμου Σκιάθου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος», το ξενοδοχείο Σκιάθος Παλάς και το Dolphin του κ. Ευσταθίου.

Σε ζωντανό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα μεταμορφωθεί το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, προκειμένου να φιλοξενήσει και να επιμορφώσει 45 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα σε νέες πρακτικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και αλλαγής συμπεριφοράς των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, στο δάσος.

Στη διάρκεια των εργασιών οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για θέματα περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο πάνω στην προσπάθεια προστασίας της φύσης του νησιού.

Το άνοιγμα του 2ου θερινού σχολείου θα γίνει στο πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 19.00.

Η επίσημη τελετή έναρξης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους: Νίκο Πέτρου, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της φύσης, Δημήτριο Πρεβεζάνο, δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Δρ. Κατερίνα Μπαζίγου, από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, και Barry Mc Conigal, διεθνή συντονιστή του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).

Στη συνέχεια θα προβληθεί βίντεο από τη δενδροφύτευση που πραγματοποίησαν στο βιότοπο των Κουκουναριών μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Σκιάθου. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου και θα αναλυθούν οι επιμέρους δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου