ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλοπή 2.053 ευρώ από το ταμείο του δήμου Αλοννήσου

κλοπή-2-053-ευρώ-από-το-ταμείο-του-δήμου-αλο-209126

Ερευνα από την αστυνομία, Ε.Δ.Ε. από τη δημοτική αρχή

Ποσό ύψους 2.053 ευρώ έλειπε χθες από το ταμείο του δήμου Αλοννήσου, το οποίο άγνωστοι δράστες διέρρηξαν σπάζοντας την κλειδαριά της συρταριέρας και την πόρτα του γραφείου με λοστό.

Η κλοπή ανακαλύφτηκε χθες με το άνοιγμα του δημαρχείου από τους υπαλλήλους του δήμου. Η ξύλινη πόρτα του γραφείου είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Γρήγορα οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι άγνωστοι δράστες έκλεψαν χρήματα του δήμου.

Ωστόσο, το χρηματοκιβώτιο που είναι στον ίδιο χώρο δεν είχε παραβιαστεί ούτε έφερε ζημιές ώστε κάποιος να προσπάθησε να το ανοίξει και να μην τα κατάφερε. Ο κλέφτης έσπασε μόνο τη συρταριέρα του ταμία, έκλεψε τα χρήματα που ήταν εκεί και έγινε καπνός. Αμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Οπως προέκυψε, η κύρια είσοδος του δημαρχείου δεν είχε παραβιαστεί. Ο δράστης εισήλθε στο κτίριο από ανασφάλιστο παράθυρο από το οποίο και αποχώρησε.

Ο δήμος παραχώρησε το Σαββατοκύριακο το αμφιθέατρο του δημαρχείου για την πραγματοποίηση μίας θεατρικής παράτασης αλλά και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Πιθανολογείται ότι κάποιος είτε ξέχασε το παράθυρο ανοιχτό είτε το άφησε εσκεμμένα έτσι με σκοπό να επιστρέψει καθώς το αμφιθέατρο επικοινωνεί με το δημαρχείο. Η δημοτική αρχή Αλοννήσου πάντως σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργήσει ΕΔΕ. Ο δήμος έχει δώσει εντολή να μη μένουν χρήματα στο μικρό ταμείο την Παρασκευή αλλά αυτά είτε να τοποθετούνται στην Τράπεζα είτε στο χρηματοκιβώτιο. Ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου συνεχίζει την προανάκριση.

K.M.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου