ΣΠΟΡΑΔΕΣ

1.000 νέες κουκουναριές για το Δάσος της Σκιάθου

1-000-νέες-κουκουναριές-για-το-δάσος-της-σκ-256972

Δενδροφύτευση 1.000 κουκουναριών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 10πμ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και την επιστημονική καθοδήγηση του Δήμου Σκιάθου.
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, αναλαμβάνει την προσφορά, εκ μέρους του Τιτάνα, των 1.000 δενδρυλλίων κουκουναριάς Pinus Pinea, για την εφαρμογή της μελέτης «Βελτίωση βιοτόπου με φύτευση κουκουναριάς (PINUS PINEA ) στο Δημοτικό Δάσος Σκιάθου, στη δασική θέση Κουκουναριές».

Η μελέτη έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας, (ΑΔΑ: ΒΙ09ΟP10-6Ρ9), και συντάχθηκε, μετά από ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» κατά τη χρονική περίοδο 2012-2013, από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος με το διακριτικό τίτλο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», με την επιστημονική καθοδήγηση του Δασολόγου του Δήμου Σκιάθου κ. Βασίλη Ταμπάκη.

Στη δενδροφύτευση, θα συμμετάσχουν και τα σχολεία της Σκιάθου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1ο και 2ο Δημ. Σχολεία Σκιάθου, Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου) όπως και η Ένωση Γονέων Σκιάθου, με την εποπτεία του Δασολόγου του Δήμου, κ. Βασίλη Ταμπάκη.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σε συνεργασία, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος‘, το Υπουργείο Παιδείας δια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αθήνας Μαγνησίας, θα διοργανώσει ημερίδα, όπου θα γίνουν εισηγήσεις από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» “Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω στα δάση και στην προστασία τους. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς του νησιού (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 5μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου